Bivši TV voditelj uhapšen: POČUČA je bio veoma iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan!

Advertisement

Uhapšen

foto: fb printscreen

Nekadašnji portparol PTJ, poznat i po brutalnim pretnjama državnom vrhu, najverovatnije krenuo preko Rumunije u posetu ocu u Vojvodini.

Tokom privođenja bio je veoma iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan, kažu iz MUP.

Radomir Počuča, nekadašnji voditelj koji je bio u bekstvu dve godine, inače poznat i po brutalnim pretnjama na račun državnog vrha Srbije, uhapšen je u nedelju prilikom ilegalnog ulaska u našu zemlju.

Nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije lišen je slobode na teritoriji Vojvodine, otkriva Kurir.

Bivšeg voditelja uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije.

– Konkretno, Počuča je uhapšen u Banatu kada je iz Rumunije pokušao da uđe u zemlju. Pretpostavlja se da je krenuo kod oca, koji živi u Vojvodini. Lisice su mu stavili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i on tom prilikom nije pružao otpor. Bio je iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan. Trenutno je u pritvoru – kaže za Kurir sagovornik iz državnih struktura.

[adsenseyu1]

Pretio Ženama u crnom

Iako su se juče pojavile spekulacije da se Počuča već izvesno vreme skriva u zemlji i da je čak viđen na jugu Srbije pre tri-četiri dana, naš izvor tvrdi da to nije tačno.

– To je možda bila njegova namera, ali nije uspeo ilegalno da uđe u zemlju. Ne bi on propustio priliku da se slika da je ušao u Srbiju – komentariše on.

Počuča je u Ukrajinu otišao nakon incidenta u martu 2014. godine, kada je preko Fejsbuk profila pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe“, već da se udruže i pretuku Žene u crnom, koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Zbog ove poruke protiv Počuče, tada portparola PTJ, pokrenut je krivični postupak, ali je on pobegao u Ukrajinu, odakle se često javljao postovima i fotografijama na Fejsbuku. Za njim su bile raspisane čak dve poternice – jednu je raspisao Interpol, a drugu Srbija.

[adsenseyu1]

Nije se pokajao

Suđenje koje je trebalo da počne krajem jula prošle godine odloženo je jer se nije pojavio njegov advokat zbog toga što je bio na godišnjem odmoru.

Počuča se u međuvremenu oglasio da on nije promenio stav od 27. marta 2014, kada je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč Žena u crnom.

– Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim građanima, a većina građana se ne slaže s delovanjem autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo, koji deluju protiv interesa države – kazao je tada on.

Foto: KurirFoto: Kurir

Krio se u Moskvi

Po okončanju borbi u Ukrajini Počuča je boravio u Moskvi oko tri meseca, ali ruske vlasti nisu želele da ga isporuče Srbiji.

Na osnovu dopune Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, Počuča može biti osuđen i na kaznu od šest meseci do 10 godina zbog učešća u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizaciji i vrbovanju građane Srbije da to čine.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivši TV voditelj uhapšen: POČUČA je bio veoma iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.