Bogoljub KARIĆ: Počinjemo sa izgradnjom STANOVA u Srbiji, evo kolika će biti CENA po kvadratu

Advertisement

Povratak?

foto: Fonet

Predsednik „BK grupe“ Bogoljub Karić najavio je za sledeću godinu početak gradnje stanova u Srbiji po ceni od 490 evra po kvadratu.

Kako je saopšteno iz Jedinstvene Srbije, Karić je u Minsku ugostio predsednika te stranke i jagodinskog parlamenta Dragana Markovića Palmu i saradnike, sa kojima je obišao projekte koje u tom gradu gradi „BK grupa“.

Kako se navodi, Karić je rekao da BK kompanija trenutno u Minsku gradi tri miliona kvadrata.

[adsenseyu5]

„Radi se o projektu ‘Međunarodni finansijski centar Minsk‘, gde će biti izgrađeno 200.000 stanova i ovde će živeti 47.000 stanovnika. Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za pet godina i tu će raditi 13.000 ljudi, a živeti 40.000″, istakao je on.

Navodeći da ranije nisu postojali uslovi za gradnju u Srbiji, on je rekao da je danas situacija drugačija i da u našoj zemlji BK kompanija kreće sledeće godine sa gradnjom.

„Tamo gde mi budemo gradili cena stana biće 490 evra po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mesto gde je nekada bilo i danas Srbija može imati deset milijardi evra godišnje od građevinske industrije, sa izgradnjom u svetu“, naglasio je Karić, koji je i predsednik Pokreta snaga Srbije.

Marković je, na osnovu onoga što je video u Minsku, zatražio od Bogoljuba Karića da takve projekte napravi i u Srbiji.

„Hoću da se ovakve zgrade naprave i u Jagodini i da Jagodina bude početak izgradnje ovakvih objekata u Srbiji“, rekao je Marković, navedeno je u saopštenju.

[adsenseyu1]

On je ocenio da je najveća šteta za Srbiju to što je Bogoljub Karić bio više od deset godina primoran da pobegne iz Srbije, „zbog političke, a ne pravne odluke“.

„Mi smo tri i po sata obilazili gradilišta gde radove izvodi BK grupa i tu su zgrade kakve ne možete da vidite nigde u Evropi“, rekao je Marković.

On je naglasio da je dobra vest za poljoprivrednike to što će Bogoljub Karić pomoći u izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u sve zemlje sa kojima on sarađuje, a ima ih preko 20.

„Ovo što radi Bogoljub Karić nema veze sa politikom, ko kojoj partiji pripada, ova dela ne može niko da sakrije“, zaključio je Marković.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bogoljub KARIĆ: Počinjemo sa izgradnjom STANOVA u Srbiji, evo kolika će biti CENA po kvadratu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.