Cela ulica u strahu od jednog čoveka: Pomozite, pobiće nas!

Advertisement

U strahu

Meštani Radničke ulice u Surčinu žive u strahu od komšije Dejana R. (36), koji ih, kako tvrde, godinama teroriše.

Protiv nasilnika je, kažu, podneto 11 prekršajnih i čak šest krivičnih prijava, ali je on i dalje na slobodi i nastavlja verbalno i fizički da maltretira ceo komšiluk.

– On ima skoro dva metra, krupan je, izgleda zastrašujuće. Ne smemo da spavamo, decu vozimo i dovozimo iz škole. Od straha ne izlaze ni u dvorište da se igraju. Tri porodice su se zbog njega odselile. Više od 20 ljudi je dosad izmlatio! Prijavljivali smo ga ko zna koliko puta, ali je on i dalje slobodan. Samo čekamo da se ponovi Jabukovac i da nas sve pobije. Neko mora da reaguje da nas zaštiti – priča meštanin koji živi u Radničkoj ulici.

Tukao ga pred sinom

Podsetimo, Nikola Radosavljević 2007. u selu Jabukovac ubio je devetoro komšija.

Stanari kažu da je Dejan R. počeo da ih teroriše pre pet godina, ali je u poslednje dve godine situacija postala nepodnošljiva. Kako kažu, poslednji incident se dogodio pre tri noći, kad je išao ulicom i vikao: „Sve ću da vas pobijem!“, zbog čega je intervenisala policija. Pre toga, 9. septembra oko 14.30, na ulici je nasrnuo na komšiju D. R.

[adsenseyu1]

– Najpre me je vređao pre dvadesetak dana, a onda mi je prošle sredu prišao, psovao me, da bi me onda udario pesnicom u glavu. Komšije su nas razdvojile, ko zna šta bi bilo, možda bi me i ubio. Napad je gledala moja ćerka koja se onesvestila. Potom je pretio i mom maloletnom sinu – kaže D. R.

On dodaje da već danima ne spava i da mu napadač obleće oko dvorišta.
– Ovo je poslednji put da nekog udari, ako mu se ponovi svi ćemo da se okupimo i da odemo kod njega, zapalićemo mu kuću. Sve bih uradio samo da zaštitim svoju porodicu, da mi deca mirno spavaju. Zato apelujemo na policiju i tužilaštvo da urade nešto – priča ogorčeni Surčinac.

Ciglom u glavu

Penzioner Trivun Ćuk (83) navodi i druge incidente koje je izazvao „komšija iz pakla“.
– Pre godinu i po s polugom je uleteo u moje dvorište, hteo je nas petoro da pobije. Naišli su mu otac i brat i sprečili ga. A pre pet godina jednog komšiju je udario ciglom u glavu, postupak je još u toku. Imam 83 godine, a ne smem da izađem iz kuće. Taj čovek će na kraju nekog da ubije – navodi ogorčeni Ćuk.

Komšinica Anđela V. (22) kaže da je Dejan R. nedavno, i to iz čista mira, pesnicom u glavu udario njenog oca.
– Dete živi u strahu, počelo je da mokri u gaćice. Pa, zar treba da se dogodi nova Velika Ivanča – besna je Anđela.

Reporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Dejanom R. kako bismo čuli i njegovu stranu priče.
– Lažu komšije! Dejan nije tu – rekao nam je muškarac koji se javio na telefon.

[adsenseyu1]

Muka
IZGRADIO KUĆU, AL‘ SE ODSELIO ZBOG STRAHA

Sin Milije R. jedan je od onih koji se odselio zbog terora Dejana R.
– Deca mi se sele, šta sam doživeo, izgradio sam kuću za sina i njegovu porodicu, a on sad ide da živi kao podstanar. I sve to zbog jednog čoveka. Nasilnik me svako jutro budi, otvori prozor i doziva me. Unuka mi sretne na ulici i hoće da ga bije. Ovo više ne može da se podnese – priča Milija R. (63).

Tužilaštvo
NEMA OSNOVA ZA PRITVOR

Policija i tužilaštvo upoznati su s problemima koje imaju komšije Dejana R.
– Nema osnova da on bude zadržan u pritvoru jer je očigledno vešt i tačno zna gde je granica, koju ne prelazi. S druge strane, problem je što se, primera radi, u jednom predmetu čovek koji ga je prijavio za napad ne odaziva na pozive tužilaštva – kaže izvor Kurira iz istrage.

On objašnjava da je nedavno Dejan R. pretučen.

– Strah meštana nije dovoljan osnov da neko bude zadržan u pritvoru. Naloženo je i njegovo veštačenje da bi se utvrdilo da li je psihički zdrav – rekao je naš izvor.

(kurir, foto: Nemanja Pančić)

Budite prvi sa komentarom na članku "Cela ulica u strahu od jednog čoveka: Pomozite, pobiće nas!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.