Da li je moguće: U WC u Domu zdravlja samo uz LIČNU KARTU!?

Advertisement

Skandal

foto: Nebojša Mandić

U Dom zdravlja Zvezdara u Beogradu već šest meseci u toalet može da se uđe samo s ličnom kartom.

Time je narušeno dostojanstvo pacijenata i njihovih pratilaca, utvrdio je juče zaštitnik građana Saša Janković u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada ovog doma zdravlja.

– Propusti su načinjeni na štetu prava građana koji su korisnici zdravstvenih usluga – pacijenata i njihovih pratilaca, što je u suprotnosti sa obavezom zdravstvene ustanove da građanima pruža zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrednosti – utvrdio je ombudsman.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Da podsetimo, uprava DZ Zvezdara se u novembru prošle godine na ovako neobičan korak odlučila pošto je za veoma kratko vreme zapaljeno i uništeno čak 12 vodokotlića.

– Nismo znali šta da radimo. Zvali smo policiju, sačinjen je zapisnik, ali to nije sprečilo počinioce da opet dođu i pale vodokotliće u WC za pacijente – rekla je pre šest meseci za Kurir dr Dragana Trifunović Balanović, direktorka DZ Zvezdara.

Ombudsman je, međutim, zaključio da je ovim načinjen propust i da uprava ove ustanove mora bez odlaganja da omogući svojim korisnicima zdravstvenih usluga nesmetano i bezuslovno korišćenje svih toaleta koji su predviđeni za pacijente.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li je moguće: U WC u Domu zdravlja samo uz LIČNU KARTU!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.