EKSKLUZIVNO: Evo koliko dobijamo za Telekom i ko je ponudio najviše novca!

Advertisement

Ilustracija

Po svemu sudeći Srbija će prodati Telekom Srbije po još većoj ceni od planirane.

Kako ekskluzivno otkriva Telegraf, od šest prispelih ponuda za kupovinu srpskog telekomunikacionog giganta najbolja glasi na oko – 1,47 milijardi evra (milijardu i četristosedamdeset miliona evra).

– Šest prispelih ponuda ta kupovinu Telekoma Srbije se ne razlikuju umnogome, ali je jedna od njih premašila cifru od očekivanih 1,4 milijarde evra, koliko je Vlada Srbije očekivala da dobije za prodaju, otkriva dobro obavešteni izvor Telegrafa, i dodaje:

[adsenseyu1]

– Najveću cifru ponudio je američki fond “Colbeck Capital Management“, za kupovinu većinskog paketa Telekoma. Ponuđena cifra ovog fonda je oko milijardu i četristosedamdeset miliona evra.

Iza njih su se našli sledeći ponuđači: Fond “Mid Europa Partners”, konzorcijum “Apollo Global Management – Slovenački Telekom”, potom “Advent International”, ruski “Mobile TeleSystems (MTS)” i “Novator Partners“.

Vlada Srbije u više navrata izjavila da će “Telekom Srbija” biti prodat samo ukoliko se za tu kompaniju dobije povoljna cena, a da se u suprotnom, to neće dogoditi.

Foto: www.colbeck.com

(telegraf, foto: www.colbeck.com)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "EKSKLUZIVNO: Evo koliko dobijamo za Telekom i ko je ponudio najviše novca!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.