EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak pregovora Ratka Mladića i muslimana o evakuaciji civila iz Žepe! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Šta se zapravo događalo u Srebrenici 1995. godine i kako se general Ratko Mladić obraćao izbeglicama svedoči ovaj video koji je dugo bio cenzurisan, a na kome se vidi kako je pomagao da se zaštite civili!

Nakon što je vojska Republike Srpske oslobodila Srebrenicu, sledeća na redu bila je Žepa. Posle nekoliko dana borbi, muslimani su 24. jula 1995. godine bili prinuđeni na predaju, a bezbednu evakuaciju civila garantovao im je upravo Ratko Mladić.

Mladić je tražio oslobađanje jednog srpskog zarobljenog vojnika pod imenom Mrđa, kao uslov da se ispune pregovori i insistirao na tome da prvo treba da se evakuišu ranjenici pa zatim žene i deca, a nakon toga ostali.

[adsenseyu1]

General Mladić je zatražio i da se sve precizno dogovori kako bi se izbegli incidenti i žrtve. On je tražio da mu predstavnici muslimana tačno navedu lokacije odakle će vozila VRS-a prevoziti stanovništvo prema Kladnju i teritoriji pod kontrolom snaga Alije Izetbegovića.

– Ne sme biti greške. Ja sam evakuisao, svo koje je htelo, civilno stanovništvo iz Potočara. Svako ko je tu došao prošao je bezbedno.

Van onog mesta gde ja kažem nema bezbednosti, nema života, samo tu se preživljava! – rekao im je Mladić.

(telegraf.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak pregovora Ratka Mladića i muslimana o evakuaciji civila iz Žepe! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.