Evo kako da UŠTEDITE i do 5.000 DINARA!

Ilustracija

Upotrebom bankomata uspećete da smanjite godišnje troškove.

Već smo uvideli da su nam bankomati umnogome olakšali plaćanje, ali to nije njihova jedina prednost. Njihovo korišćenje nam omogućava i da uštedimo 5.000 dinara godišnje.

Klijenti banaka na našem tržištu sve manje čekaju u redu da podignu novac na šalterima, već to čine na bankomatima. Čak i kada u manjim gradovima i mestima banke zatvore poslovne jedinice, ostavljaju bankomate i na taj način zadržavaju i klijente i njihove račune.

U Srbiji na milion stanovnika ima 450 bankomata, ali je sasvim izvesno da će ta brojka rasti.

[adsenseyu5]

Zbog toga nije ni čudo što se banke sve češće odlučuju da postave bankomate multifunkcionalnog tipa. Na njima klijenti mogu, osim osnovne funkcije podizanja novca, da plate obaveze i obave transfere novca.

Te novine ne samo da štede vreme već i novac jer je prilikom plaćanja obaveza putem specijalnih bankomata povoljnije, provizije su niže, pa se na taj način može uštedeti i već pomenutih 5.000 dinara godišnje.

U tu mrežu plaćanja ušle su mnoge banke, ali i operateri. Za tu uslugu sve zaintereovanije su i lokalne elektrodistribucije, kao i komunalna preduzeća. Ukoliko kompanije koje na taj način primaju novac u budućnosti zabeleže povećana plaćanja, izvesno je da će se sve više preduzeća interesovati za ovu opciju, koja je kod nas još novina.

[adsenseyu1]

Kao i svaka novina, i ova kod klijenata izaziva podozrenje, iako ne bi trebalo. Naime, korišćenje je jednostavno – kada želi da plati račun, klijent treba u bankomat da ubaci karticu, izabere uslugu za plaćanje i kompaniju kojoj plaća.

Sledeći korak je da klijent postavi bar-kod tako da ga bankomat očita, a posle provere kartice skida se novac s njegovog računa i dobija potvrda, poput isečka kao i prilikom podizanja novca.

Potvrda je dokaz da je račun plaćen i preporučljivo je da se čuva.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevnik.hr, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako da UŠTEDITE i do 5.000 DINARA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.