KRUŠEVAC: Izlila se Ribarska reka i ugrozila oranice! – VIDEO

Advertisement

Izlivanje

foto: Printscreen

Velika količina kiše na području Kruševca izazvala je izlivanje Ribarske reke, zbog čega su za sada ugrožene oranice, ali ne i domaćinstva, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, Ribarska reka se izlila i poplavila oko sedam hektara oranica, a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima, posebno na Trmčarskoj i Kobiljska reci.

[adsenseyu1]

U poslednja 24 sata na području Kruševca palo je više od 23 litra kiše po kvadratnom metru, te je porastao vodostaj svih vodotokova.

foto: printscreen

„Od nedelje je na području grada Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a samo u poslednja 24 sata količina padavina je 23 litra, što je uslovilo porast vodostaja na većini vodotokova“, kazao je zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije grada Kruševca Dušan Todorović.

[adsenseyu1]

On je dodao da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti i da prate stanje na terenu. Prate se i vodotokovi na potezu prema Cerovi i Koševima, dok su Zapadna i Južna Morava na nivou ispod redovne odbrane od poplava.

foto: printscreen

Po podacima Štaba, vodostaj jezera Ćelije porastao je za 70 centimetara, nivo vode u Rasini na ulazu u jezero iznosi 195 i viši je u odnosu na jučerašnji dan za 117 centimetara, dok je u donjem toku ova reka napunila korito.

Zapadna Morava je od juče porasla za 90 centimetara, a Južna Morava za 17 centimetara.

(Agencija Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "KRUŠEVAC: Izlila se Ribarska reka i ugrozila oranice! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.