KRUŠEVAC: Izlila se Ribarska reka i ugrozila oranice! – VIDEO

Izlivanje

foto: Printscreen

Velika količina kiše na području Kruševca izazvala je izlivanje Ribarske reke, zbog čega su za sada ugrožene oranice, ali ne i domaćinstva, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, Ribarska reka se izlila i poplavila oko sedam hektara oranica, a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima, posebno na Trmčarskoj i Kobiljska reci.

U poslednja 24 sata na području Kruševca palo je više od 23 litra kiše po kvadratnom metru, te je porastao vodostaj svih vodotokova.

foto: printscreen

„Od nedelje je na području grada Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a samo u poslednja 24 sata količina padavina je 23 litra, što je uslovilo porast vodostaja na većini vodotokova“, kazao je zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije grada Kruševca Dušan Todorović.

On je dodao da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti i da prate stanje na terenu. Prate se i vodotokovi na potezu prema Cerovi i Koševima, dok su Zapadna i Južna Morava na nivou ispod redovne odbrane od poplava.

foto: printscreen

Po podacima Štaba, vodostaj jezera Ćelije porastao je za 70 centimetara, nivo vode u Rasini na ulazu u jezero iznosi 195 i viši je u odnosu na jučerašnji dan za 117 centimetara, dok je u donjem toku ova reka napunila korito.

Zapadna Morava je od juče porasla za 90 centimetara, a Južna Morava za 17 centimetara.

(Agencija Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "KRUŠEVAC: Izlila se Ribarska reka i ugrozila oranice! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.