Lepa vest za vozače: Evo koliko ćete od sada plaćati putarinu!

Ilustracija

Novi sistem naplate na auto-putu Beograd-Subotica, koji će vozačima doneti jeftinije putarine, počinje s radom danas, 16. novembra.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović juče je tim povodom istakla da će se putarina u novom sistemu plaćati po pređenom kilometru, umesto fiksnog iznosa za celu relaciju.

Ona je naglasila da će se zatvoreni sistem naplate primenjivati od Stare Pazove do Siriga, gde će početi da rade četiri nove naplatne stanice, dok će putarine u proseku biti upola jeftinije.

„Takav sistem je pravedniji prema vozačima, u skladu je s preporukama EU. Niže cene neće umanjiti ukupne prihode od putarina“, istakla je ministarka. Vozači putničkih automobila, koji su sada putarinu do Novog Sada plaćali 240 dinara, sada će za istu relaciju plaćati 190.

Oni koji se s auto-puta isključe ranije plaćaće samo za deo puta koji pređu, odnosno 60 dinara do Inđije, 70 do naplatne stanice Maradik, 90 do Beške, odnosno 130 do Kovilja.

Na celoj deonici od Stare Pazove do Siriga putarina za putnička vozila iznosiće 290 dinara, a za motocikle će umesto 290 biti 150, dok će vozači šlepera umesto 3.400 plaćati 1.760 dinara.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Lepa vest za vozače: Evo koliko ćete od sada plaćati putarinu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.