Meštani ogorčeni: Hrast star 6 vekova posečen u toku noći! – VIDEO

Advertisement

Posečen

Hrast u selu Savinac, star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, saopšteno je iz Mesne zajednice (MZ).

Hrast – verski „zapis“ na trasi autoputa Beograd – Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, posečen je „na nedostojanstven način“, rekao je predsedni MZ Miliša Nikolić, a nalogodavci su to uradili u mraku, krijući se od javnosti.

„Ako je hrast trebalo da se sruši, trebalo je to učiniti tokom dana, uz prisustvo sveštenika jer je to drvo svetinja staro preko 600 godina i nije red da se seče kada vampiri izlaze“, rekao je Nikolić.

[adsenseyu1]

On je istakao da meštani Savinca neće prilaziti mestu gde se nalazio hrast, niti će organizovati bilo kakve proteste jer je to već gotova stvar. Seču hrasta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a meštani su joj poručili da dođe i sama to uradi.

Ko je posekao stari hrast za sada nije poznato.

(beta, foto: Dragana Udovičić)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Meštani ogorčeni: Hrast star 6 vekova posečen u toku noći! – VIDEO"

  1. Uskoro ce oni koji su ga posekli sami da se jave, netreba te vi da nam otkrivate imena. Imena ce pisati crnim slovima na zadnjoj strani politike, a takodje ce biti jako puno nalepnica po banderama i tarabama sa crnim okvirima i slikicama u jednom uglu SVIH ONIH koji su ucestvovali u seci ove Svetinje. Daj Bog da se to sto pre desi da uzivam u crnilu svih onih koji su pomogli da nestane ovo Sveto drvo.AMIN

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.