Meštani ogorčeni: Hrast star 6 vekova posečen u toku noći! – VIDEO

Posečen

Hrast u selu Savinac, star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, saopšteno je iz Mesne zajednice (MZ).

Hrast – verski „zapis“ na trasi autoputa Beograd – Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, posečen je „na nedostojanstven način“, rekao je predsedni MZ Miliša Nikolić, a nalogodavci su to uradili u mraku, krijući se od javnosti.

„Ako je hrast trebalo da se sruši, trebalo je to učiniti tokom dana, uz prisustvo sveštenika jer je to drvo svetinja staro preko 600 godina i nije red da se seče kada vampiri izlaze“, rekao je Nikolić.

On je istakao da meštani Savinca neće prilaziti mestu gde se nalazio hrast, niti će organizovati bilo kakve proteste jer je to već gotova stvar. Seču hrasta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a meštani su joj poručili da dođe i sama to uradi.

Ko je posekao stari hrast za sada nije poznato.

(beta, foto: Dragana Udovičić)

1 komentar na "Meštani ogorčeni: Hrast star 6 vekova posečen u toku noći! – VIDEO"

  1. Uskoro ce oni koji su ga posekli sami da se jave, netreba te vi da nam otkrivate imena. Imena ce pisati crnim slovima na zadnjoj strani politike, a takodje ce biti jako puno nalepnica po banderama i tarabama sa crnim okvirima i slikicama u jednom uglu SVIH ONIH koji su ucestvovali u seci ove Svetinje. Daj Bog da se to sto pre desi da uzivam u crnilu svih onih koji su pomogli da nestane ovo Sveto drvo.AMIN

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.