METEOROLOG Nedeljko Todorović: Po svemu sudeći, ova ZIMA trebalo bi da bude HLADNIJA od nekoliko prethodnih

Advertisement

Ilustracija

foto: skandalozno.rs/Dalibor Ogrizović

Prethodne tri zime bile su prilično blage, sa malo hladnih dana i snega, a ako izuzmemo februar 2012. godine, onda četiri godine nismo osetili šta znači prava hladnoća!

Neko nepisano pravilo je da posle tri, četiri toplije dolazi hladna zima, pa po svemu sudeći, 2016. odnosno 2017. trebalo bi da bude prilično hladnija od prethodnih.

[adsenseyu5]

Meteorolog Nedeljko Todorović, kaže za Telegraf da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li će zima biti toliko hladna, ali, ukoliko se uzme neka statistika da posle tri, četiri tople zime uglavnom dolazi hladnija, onda će tako biti ove godine.

– Prethodne tri godine su bile ekstremno tople, a i 2012. za koju stalno govorimo da je bila hladna, osim februara je takođe bila toplija, tako da četiri godine godine nije bilo prave hladnoće. Po svemu sudeći, ova zima trebalo bi da bude hladnija od prethodnih, sa nižim temperaturama, i sa nešto više snega – rekao je Todorović za Telegraf.

[adsenseyu1]

Ivan Ristić, meteorolog deli Todorovićevo mišljenje, i smatra da će ova zima biti sigurno hladnija u odnosu na prethodne.

– Sve je veća verovatnoća da će ova zima biti hladnija, jer su prethodne bile prilično blage.Uglavnom je to neko nepisano pravilo – rekao je Ristić.

Todorovićevo i Ristićevo mišljenje ipak ne deli meteorolog Časlav Stanojević, koji se vodi narodnim verovanjem, i koji ističe da će ova zima biti takođe blaga.

[adsenseyu1]

– Ja verujem u narodna verovanja, da ako je na Preobraženje, koje je bilo 19. avgusta lepo vreme,onda će zima biti prilično topla.

A, ove godine je tog dana bilo baš lepo – rekao je Stanojević.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "METEOROLOG Nedeljko Todorović: Po svemu sudeći, ova ZIMA trebalo bi da bude HLADNIJA od nekoliko prethodnih"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.