Načelnik Sektora za vanredne situacije: Rusi su nas obavestili da predviđaju više padavina i vode nego 2014.!

Advertisement

Nepogoda

foto: Tanjug/AP

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je situacija sa poplavama trenutno stabilna i da se voda povlači, ali da će se situacija pratiti danonoćno, jer se najavljuju nove padavine.

– Voda se u nekim delovima ugroženih područja brže povlači, u nekima sporije. U Lučanima trenutno ide sporije, u Konjevićima i Preljini ide brže povlačenje vode, i radi se na pumpanju i sanaciji tih objekata. U okolini Kraljeva voda se, takođe, relativno sporije povlači od očekivanog i ne može se tako brzo sanirati situacija – precizirao je Marić.

KIŠA I POPLAVE: U Srbiji rizično do 11. marta, izjavio Predrag Marić!

Marić je rekao da će prema prognozama narednih dana biti padavina, ali da za razliku od domaćih stručnjaka, prognoza koju je Srbija dobila juče iz Rusije, ukoliko se ostvari, predviđa više padavina i vode nego što je bilo 2014. godine.

RUSIJA ponudila pomoć SRBIJI u sanaciji posledica POPLAVA!

Ruska prognoza razlikuje se od one koju daju domaći stručnjaci u količini padavina koje se očekuju 9., 10. i 11. marta, istakao je on.

– To po nas može da ima velike posledice, te je Vlada Srbije danas odmah reagovala. Na sednici je donet zaključak da se večeras od 20 časova podiže potpuna pripavnost svih kapaciteta Srbije za suočavanje sa mogućim poplavama – naveo je on.

On je dodao da ruska prognoza predviđa padavine od 80 do 100 litara po kvadratnom metru, kao i da ukoliko toliko vode padne u naredna tri dana, to može da ima velike posledice.

– To nije poruka panike, ali posle 2014. godine ne smemo ništa da rizikujemo. Srbija će dati sve od sebe da zaštiti sve svoje građane i da niko ne izgubi glavu.

U ovom trenutku je bitno da ne pustimo da se stvari dogode, pa da onda reagujemo nego da se pripremamo za najcrnji scenario”, rekao je Marić.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Načelnik Sektora za vanredne situacije: Rusi su nas obavestili da predviđaju više padavina i vode nego 2014.!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.