NEMCI zaprepašćeni: MIGRANTI u prvom kvartalu ove godine počinili 69.000 KRIVIČNIH DELA!

Advertisement

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Migranti su u prvom kvartalu ove godine u Nemačkoj počinili ili pokušali da počine oko 69.000 krivičnih dela, navodi se u izveštaju nemačke Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), prenosi Rojters.

Agencija navodi da bi ovaj izveštaj federalne policije mogao da pojača uznemirenost, posebno u anti-imigrantskim grupama, u vezi sa liberalnom migrantskom politikom nemačke kancelarke Angele Merkel.

Agencija navodi da je u Nemačkoj prošle godine zabeležen rekordni priliv od više od milion migranata i da je raširena zabrinutost oko toga kako će najveća privreda Evrope uspeti da ih integriše i osigura bezbednost.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Među počiniocima krivičnih dela pominju se i migranti iz Srbije, a kako piše u izveštaju BKA “migranti iz severne Afrike, Gruzije i Srbije disproporcionalno su zastupljeni među osumnjičenima”.

Navodi se i da su “apsolutne brojke krivičnih dela koja su počinili Sirijci, Avganistanci i Iračani – tri najveće grupe azilanata u Nemačkoj – visoke, ali imajući u vidu proporciju u odnosu na broj migranata na koje se odnose, njihovo učestvovanje u krivičnim delima je jasno disproporcionalno nisko”.

Nemačka federalna policija navodi i da “veliki većina migranata nije počinila nijedno krivično delo”.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs, Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "NEMCI zaprepašćeni: MIGRANTI u prvom kvartalu ove godine počinili 69.000 KRIVIČNIH DELA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.