Novo otkriće u bosanskim piramidama: Otkriven drugi nivo tunela, 20 metara ispod prvog! – VIDEO

Advertisement

Misterija

foto: YouTube Screenshot

Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog lavirinta Ravne u Visokom.

Da podsetimo, u septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan pre skoro 10 godina.

[adsenseyu1]

Drugi nivo tunela ili “Ravne 2″, kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima lavirinta.

Foto: Wikipedia/Edinwiki

Energetska svojstva podzemnog lavirinta identična su onima koji su zabeleženi na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da veruju da postoji jaka veza između njih, kako pokazuje ovo istraživanje.

[adsenseyu1]

Preko 1,7 kilometara lavirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio celi kompleks biće potrebno vreme, tvrdi Osmanagić i njegov tim.

Prema izveštajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači veruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proleća 2016. godine.

Pogledajte video:

(Skandalozno.rs, Izvor: nezavisne.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Novo otkriće u bosanskim piramidama: Otkriven drugi nivo tunela, 20 metara ispod prvog! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.