ODLUČENO: Vojska Srbije od danas u najvišem stepenu pripravnosti!

Advertisement

Ilustracija

foto: vs.rs

Vojska Srbije od danas je u punoj pripravnosti, odlučeno je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj su razmatrane mere koje bi bile najadekvatniji odgovor Srbije na potencijalnu eskalaciju migrantske krize na balkanskoj ruti.

Vojska Srbije nalazi se u najvišem stepenu pripravnosti i biće poslata na granice ako eskalira migrantska kriza.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas saglasnost da i ministar odbrane dobije pravo da odobri upotrebu jedinica Vojske Srbije.

Kako je izjavio ministar pravde Nikola Selaković, to će se dogoditi samo u situacijama ako pripadnici policije ne bi bili u stanju da održe i dalje potpuni red i mir u mirnodobskim uslovima. On je naveo da je odluka doneta zato što Srbija želi da bude potpuno pripremljena i u punom kapacitetu ukoliko dođe do nepredviđenih situacija.

Na sednici Saveta je odlučeno da se Vojska Srbije od danas stavlja u stanje pune pripravnosti.

Na taj način naša država će samo slediti model drugih zemalja u okruženju čiji se vojnici već nalaze na granicama. Izvor Kurira iz vrha vlasti navodi da će se vojne jedinice kao ispomoć priključiti policiji, koja već nadzire granicu.

– Vojnici su u punoj pripravnosti i planirano je da se priključe jedinicama policije, koje nadziru granični pojas. Srbija se suočava sa sve većim talasom izbeglica i kad policija više ne bude mogla da se izbori s tim, biće poslata i vojska – kaže naš sagovornik.

Povodom sve većeg priliva migranata na Balkan juče je održana sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj je odlučeno da sve policijske i bezbednosne službe budu u stanju pripravnosti.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "ODLUČENO: Vojska Srbije od danas u najvišem stepenu pripravnosti!"

  1. Nema problema za nas Srbe imamo VOJCKU ha ha ?

  2. Пише од данас, То је писано док је Николић био председник, е новинари набијем вас на о0ну ствар, стоко неписмена….

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.