Opozicija u Crnoj Gori jedinstvena: NE PRIZNAJEMO rezultate izbora!

Glasanje

foto: Tanjug

Koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate osporavaće rezultat nedeljnih izbora u Crnoj Gori.

Te partije dogovorile su da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat.

Podsetimo, juče je, na izborni dan objavljeno da je uhapšeno 20 državljana Srbije koji su osumnjičeni da su imali nameru da zauzmu institucije, pucaju po građanima i uhapse premijera Mila Đukanovića.

Kako Vijesti saznaju, sinoć je u Skupštini održan sastanak Ključa, SDP-a, Demokrata i DF-a koji su saglasni da se rezultat izbora ne prizna.

Oni su usaglasili da rezultate ne treba priznati, “imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore”.

Takođe, Ključ, SDP, DF i Demokrate saglasni su da posebno treba imati u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara.

“Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori”, naveo je izvor “Vijesti” sa sastanka.

“Vijesti” saznaju da opozicija insistira da nezavisna komisija u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog dela.

(Skandalozno.rs, Izvor: N1 / Vijesti)

Budite prvi sa komentarom na članku "Opozicija u Crnoj Gori jedinstvena: NE PRIZNAJEMO rezultate izbora!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.