Pogledajte INCIDENT na konferenciji za štampu Demokratske stranke – VIDEO

Advertisement

Incident

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Demokratska stranka organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je zatraženo da se utvrdi ko je organizovao huligane koji su napali poslanike te stranke na Zvezdari.

Lider DS-a Bojan Pajtić rekao je da je u nedelju u centru Beograda “pokušano ubistvo narodnih poslanika Nataše Vučković, Dragana Šutanovca, Balše Božović i ministra vlade u senci Ivana Stefanovića”.

Pajtić je rekao da je taj incident, kad je jedan huligan držao razbijenu flašu, drugi nož, a treći “podsticao na ubadanje”, 97. napad na članove i funkcionere DS u prethodne četiri godine, a da je reakcija nadležnih usledila samo juče i to zato što je postojao snimak napada.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

DS traži od tužilaštva da reaguje na jučerašnji incident u Beogradu, ali i na sve druge napade na demokrate.

“Ne tražimo to zbog DS, koja će boriti za pravednu i pravnu Srbiju i spremna je da odbrani građane od nasilnika, ali ako je bilo moguće da se napadnu poslanici, onda svakom građaninu može da se dogodi mnogo gora stvar”, rekao je Pajtić.

On je ponovio da u Srbiji vlada atmosfera linča, nasilja i govora mržnje prema DS, za šta smatra odgovornim premijera Srbije.

[adsenseyu1]

Konferencija za štampu je, međutim, prekinuta, nakon što je, odmah posle Pajtićeve uvodne informacije, vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Informer Dragan J. Vučićević upitao zašto je jučerašnja “tuča” “razlog za vanredno stanje”, budući da se u Beogradu, kako kaže, u 2016. godini desilo 5.089 tuča.

Vučićević je takođe pitao da li je tačno da se Šutanovac “unosio u lice jednom od napadača pre nego što ga je napao”.

On je potom stao ispred kamera i zahtevao da mu se odgovori na ta dva pitanja, ali i na, kako je rekao, “usputno” pitanje kako je Balša Božović platio “zimovanje” na Maldive.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nataša Vučković odgovorila je da su u nedelju napadnuti ljudi koji su se u skladu sa zakonom bavili predizbornim aktivnostima i da da to nema nikakve karakteristike tuča koje pominje Vučićević.

Funkcioneri DS su zatražili od njega da se pomeri, što on nije hteo dok ne dobije odgovore.

[adsenseyu1]

Gordana Čomić  prišla je Vučićeviću kako bi ga ispratila do izlaza iz prostorija DS, a on ju je upitao da li je počela da radi kao izbacivač.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

“Ovo što vi radite je nasilje. Kakva je ovo Demokratska stranka”, rekao je Vučićević.

Demokrate su potom prekinule konferenciju za štampu, rekavši drugim novinarima da će na sva njihova pitanja odgovoriti u toku dana, i napustile salu.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte INCIDENT na konferenciji za štampu Demokratske stranke – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.