Poznati hrvatski web portal pozvao turiste na BOJKOT plaćanja putarina

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Evropski mediji su mahom preneli vest i poziv hrvatskog portala Indeks na bojkot hrvatskih auto-puteva zbog povećanja cene putarina i do 50 odsto.

Nemački Focus podseća kako su 1. jula povećane putarine na ukupno 1.159 deonica auto-puteva u Hrvatskoj. Pišu i kako je na nekim tranzitnim pravcima došlo do povećanja cena od čak 50 odsto.

„Poznati hrvatski web portal pozvao je turiste na bojkot plaćanja putarina na auto-putevima“, pišu.

U neobičnoj žalbi Index.hr, poznati news portal iz Hrvatske, pozvao je strane turiste na bojkot auto-puteva u ovom popularnom turističkom odredištu.

[adsenseyu5]

„Dragi turisti, ne vozite se našim skupim autoputevima i ne hranite naše lopove. Evo besplatnih puteva, napisao je portal Index iz Zagreba u subotu. U pozadini ovog apela je povećanje cena putarina na auto-putevima u proseku za 10 odsto na glavnim saobraćajnim pravcima od 1. jula. Radi se o sezonskom porastu koji će na snazi biti do 30. septembra“, piše Focus.

I Die Presse piše kako je od 1. jula došlo do povećanja cena putarina za otprilike 10 odsto te prenosi Indexov apel turistima:

„Nove putarine su toliko drsko visoke da koštaju koliko i celogodišnje vinjete u nekim evropskim zemljama“, prenosi Die Presse i podseća da je izgradnja auto-puteva obeležena brojnim aferama, o kojima je Index pisao.

„Portal Index preporučuje milionima turista, uglavnom iz Austrije, Nemačke, ali i Češke i Poljske, alternativne pravce koji su potpuno besplatni“, napominje Die Presse.

Austrijski portal Mobil prenosi akciju Indexa i takođe navodi kako su cene putarina na auto-putevima u Hrvatskoj besramno visoke.

[adsenseyu1]

Austrijski Kleine Zeitung javlja kako je u Hrvatskoj pokrenuta protestna akcija od strane portala Index.hr zbog previsokih cena putarina te navode kako su putarine u Hrvatskoj među najskupljima u Evropi, a uz to je izgradnja auto-puteva bila praćena nizom afera.

Podsetimo i kako je i portal Inistrien preneo vest o velikoj Indexovoj akciji.

„Pre nekoliko sati (30.6.2017.) jedan od najčitanijih nezavisnih hrvatskih portala pozvao je na hrvatskom, nemačkom i engleskom jeziku turiste u Hrvatskoj da izbegavaju putovanje po hrvatskim auto-putevima. Poziv je objavljen pod naslovom „Dragi turisti, ne vozite se našim skupim auto-putevima i ne hranite naše lopove. Evo besplatnih puteva“, piše u tekstu o akciji Indexa portal inistrien.de.

Portal prenosi deo članka Indexa na nemačkom jeziku, a na kraju zaključuju: „Nažalost, ljudi su u pravu“.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Poznati hrvatski web portal pozvao turiste na BOJKOT plaćanja putarina"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.