Poznati trener Ljupko Petrović: Republika SRPSKA treba da podnese zahtev za članstvo u UEFA

Advertisement

Ilustracija

foto: Tviter

Bilo bi lepo da neki jak savez stane iza ove ideje, osim ako jedni aršini ne važe za Srbe, a drugi za Albance, kaže trofejni trener.

Osvajač Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine, poznati trener Ljupko Petrović smatra da bi FS Republike Srpske trebalo da podnese zahtev u UEFA i postane punopravan član te organizacije, kao što je pošlo za rukom pre dva dana tzv. državi Kosovo.

SKANDAL: UEFA primila KOSOVO u članstvo evropske kuće fudbala uz neverovatno kršenje Statuta ove organizacije!

Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i tzv. Kosovo u UEFA. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravan status. Statut UEFA posle odluke iz Budimpešte i ovako ne važi i nikoga ne interesuje. I Republika Srpska kao Kosovo ima registrovanu ligu, fudbalere, pojedince koji imaju ime u Evropi. Jedino ako su jedni aršini za nas Srbe, a drugi za Albance – rekao je Ljupko Petrović za Kurir.

[adsenseyu1]

Neka svi budu jednaki

– Bilo bi lepo da neki savez koji ima članstvo u UEFA stane iza FSRS. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebalo to da uradi. Zašto tzv. Kosovo može, a Republika Srpska ne može?

Kurir je povodom inicijative Ljupka Petrovića kontaktirao s rukovodstvom FS Republike Srpske, koji trenutno radi pod okriljem FS Bosne i Hercegovine.

RUSIJA o odluci UEFA: Nećemo igrati fudbalske utakmice sa KOSOVOM!

– Sve što se priča u vezi s prijemom tzv. Kosova u UEFA još nije definitivno, jer je FSS najavio žalbu sudu u Lozani. Kakav će biti rezultat, videćemo. UEFA je prijemom tzv. Kosova prekršila svoj statut, a FSRS je proteklih godina bio njen talac. Mi smo hteli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije… Nisu nam dali jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kad sud u Lozani donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim „A“ selekcijama, sigurno – rekao je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

Bura u regionu

Slučaj Kosova izazvao je dosta bure u regionu. Kao što je poznato, hrvatski savez s Davorom Šukerom na čelu glasao je za njihov prijem u UEFA, dok je predsednik crnogorskog saveza Dejan Savićević oštro demantovao glasine iz Albanije da je dao glas za Kosovo u UEFA.

[adsenseyu1]

Stav FSS
TOLE: SRPSKA, SAMO NAPRED

Tomislav Karadžić smatra da bi Republika Srpska posle presedana sa tzv. republikom Kosovom trebalo da traži prijem u UEFA:

– Odluka o prijemu FS Kosova u članstvo UEFA izazvaće velika previranja u regionu. Otvorena je Pandorina kutija. Posledice će biti nesagledive. Ko sad može da zabrani Republici Srpskoj da istakne kandidaturu za prijem u UEFA? Videćemo ko će, pored njih, još u Evropi tražiti članstvo u UEFA. Fudbal se definitivno našao u raljama politike – istakao je za Kurir Tomislav Karadžić koji je u svom govoru u UEFA istakao da se prijemom tzv. Kosova desio presedan:

– Odluka o prijemu FS Kosova u članstvo UEFA izazvaće velika previranja u regionu, a zatim će otvoriti Pandorinu kutiju i širom Evrope. Žao mi je što su pređene neke granice. Fudbal se našao u raljama politike i ovo je potez UEFA koji može da ima nesagledive posledice.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poznati trener Ljupko Petrović: Republika SRPSKA treba da podnese zahtev za članstvo u UEFA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.