Predsednica Hrvatske ogorčena: Vojislav ŠEŠELJ jedan od najvećih zločinaca na ovim prostorima!

Advertisement

O presudi Šešelju...

foto: Rojters

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović smatra da je Vojislav Šešelj jedan od najvećih zločinaca na ovim prostorima i da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala sramotan potez međunarodnog krivičnog prava.

„Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima doista je ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravo sramotna“, kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za novinare u Sofiji, prenela je Hina.

[adsenseyu1]

Hrvatska predsednica kaže da, ako se uzme u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i radi pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio optužbi zbog huškanja i podsticanja na eksterminaciju, uništavanje celih naroda i na genocid, to zaista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog kaznenog prava.

Foto: Facebook/SRSFoto: Facebook/SRS

„Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova“, navela je Grabar Kitarović. Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti.

Potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko: ZGROŽEN sam oslobađajućom presudom ŠEŠELJU!

Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela je svoj prvi i najveći poraz. I to je nepovratno. Treba razmišljati o tome“, navela je hrvatska predsednica poručivši da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastaviće da radi sve što je, kako je rekla, u našoj moći da bi pravda bila zadovoljena.

„Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće!“, navela je Grabar-Kitarović.

U Hagu je danas doneta oslobađajuća presuda za Vojislava Šešelja po svih 9 tačaka optužnice.

(Tanjug)

Miroslav LAZANSKI: Presuda ŠEŠELJU je šok za HRVATSKU koja mu je već presudila!

[adsenseyu1]

2 komentara na "Predsednica Hrvatske ogorčena: Vojislav ŠEŠELJ jedan od najvećih zločinaca na ovim prostorima!"

  1. mrs stoko ustaska….

  2. kOLINDA , VISI JE ZLOCIN ONI KOJI LAZE SVOM NARODU I GOVORI JEDNO A DRGO MISLI,,,,,,,, SESELJ SE BORI ZA CETNIKE STA NE POSTOJI , ALI HRVATSKE NEDIJE CE TO DOGURATI DA CETNICI POSTOJU,,,,,,,ONDA CE RECI CETNICKA KRALJEVSKA VOJSKA OD DRUGOG RATA SE NASTAVLJA BORIT ZA KRALJEVINU SRBIJU I TO CE RECI DA SU SRBI IZ SVEDSKE ,ZA KRALJEVINU SRBIJE
    ONDA MISLU DOGURATI KARADORDEVICA ZA KRALJEVINA SRBIJE.STA NEPOSTOJI…….KOLINDA JESILI I TI IZ SVEDSKE ??

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.