Predsednica Hrvatske: Presuda Radovanu Karadžiću nije ispunila sva očekivanja Hrvata i Bošnjaka!

Advertisement

O presudi Karadžiću...

foto: Rojters

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je Majkama Srebrenice povodom presude Haškog tribunala izrečene ratnom lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, kojom je on osuđen na 40 godina zatvora, i kao “majka i državnica” im poručila da takva presuda nije ispunila sva očekivanja Hrvata i Bošnjaka.

Ipak, ističe Grabar-Kitarović, ovo je istorijska presuda genocidu, zločinima, deportacijama, silovanjima i etničkom čišćenju.

“Isto tako, ovo je jasna poruka svima koji se i danas upuštaju u zločinačke poduhvate protiv čovečnosti i međunarodni terorizam utemeljen na rasnoj i verskoj netrpeljivosti, kako neće proći nekažnjeno”, poručila je Grabar Kitarović majkama Srebrenice.

Ona je, inače, na Veliki petak, dodala:

“Drage majke, zločini genocida u Srebrenici ostaće trajna mrlja evropske i svetske politike.

Verujem kako će svi drugi naredbodavci i počinitelji zločina u konačnici biti pravedno osuđeni. S celim hrvatskim narodom u mislima sam s vama”, stoji u pismu hrvatske predsednice.

Inače, Majke Srebrenice nisu zadovoljne izrečenom presudom Karadžiću i očekuju da će on u drugostepenom ostupku biti osuđen na doživotnu robiju.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Predsednica Hrvatske: Presuda Radovanu Karadžiću nije ispunila sva očekivanja Hrvata i Bošnjaka!"

  1. Dennis Perica | 25. marta 2016. u 19:48 | Odgovori

    Kolinda nije ovo neki tvoj porno film , nego je ovo Hrvatska I Hrvati ne dilu svoje , pogotovo nacije , odaklen tebi da su Bosnjaci neka posebna nacija ?? Bosna je Hrvatska di za sad zivu Hrvati I imigranti,,,,,,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.