Predsednik Kine Si Đinping: Radujem se dolasku u Srbiju, razgovaraćemo o prijateljstvu i saradnji

Advertisement

Dolazi u Srbiju

foto: Beta/AP

Predsednik Kine Djinping Si izjavio je da se raduje dolasku u Srbiju i da očekuje da sa državnim vrhom razgovara o budućoj saradnji.

Kineski predsednik u autorskom tekstu za Politiku od četvrtka piše i o dugogodišnjim prijateljskim odnosima dve zemlje, ali i o očekivanjima od predstojeće posete Srbiji.

„Očekujem da sa predsednikom Nikolićem i drugim srpskim rukovodiocima zajedno razgovaramo o našem prijateljstvu, planiramo saradnju, razmišljamo o budućnosti i zajednički podignemo strateško partnerstvo na novi nivo“, naveo je Si.

On je dodao da su srpski i kineski narod proteklih 60 godina uvek bili jedan uz drugog, „rame uz rame, uzajamno negujući posebne simpatije i vanvremensko i iskreno prijateljstvo.

Kineski predsednik u petak trebalo da doputuje u Srbiju, a u autorskom tekstu dodao je da se filmovi „Most“ i „Valter brani Sarajevo“ ne mogu zaboraviti i da su, kako je dodao podigli patriotizam velikog broja Kineza.

Prema najavama političara u Srbiji, očekuje se da Srbija i Kina potpišu oko 20 sporazuma o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, novih tehnologija, ali i projekte na izgradnji infrastrukture.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Kine Si Đinping: Radujem se dolasku u Srbiju, razgovaraćemo o prijateljstvu i saradnji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.