Prilika za POSAO: Svi koji dođu – rade, nikoga ne odbijamo!

Ilustracija

foto: YouTube

U Vinogradima „Jagodinske vinarije 1892“ počela je berba grožđa na 62 hektara, izjavio je jedan od dvojice vlasnika vinarije Dušan Stojanović.

Berbu smo počeli pre pet dana i obrali burgundac, a trenutno beremo gama bojadiser, izjavio je Tanjugu u vinogradima upravnik Ivan Kovačević.

Kvalitet grožđa je dobar, ali slabiji od prošlogodišnjeg koji se dugo neće ponoviti, rekao je Kovčević, koji se vinogradarstvom bavi 40 godina.

Burgundac je bio dobrog kvaliteta, a gama bojadiser ide u prodaju, dodao je Kovačević.

[adsenseyu5]

Posle gama bojadisera, beremo frankovku i merlot, kabernet sovinjon, dodao je Kovačević i istakao da će ove jeseni u ovom vinogradu biti ubrano oko 270.000 kilograma grožđa, samo, kako je rekao, „da vreme posluži“.

U berbi je angažovano svaki dan od 25 do 50 sezonskih radnika.

„Svi koji dođu – rade, nikoga ne odbijamo i ne vraćamo i pozivamo radnike da dođu“, istakao je Kovačević.

Berači su plaćeni tri dinara po ubranom kilogramu grožđa, a rade od 7 do 15 sati.

Jagodinska vinarija 1892“ je ove vinograde preuzela pre pet godina od Jagodinskih podruma koji su radili u sastavu „Navipa„.

[adsenseyu1]

Novi vlasnici Ljubiša Milosavljević i Dušan Stojanović ime firmi su dali po godini osnivanja (1892. godine) Jagodinskih podruma.

„Vinogradi su bili zapušteni, u katastrofalnom stanju, uložili smo ogromne pare da ih uredimo i revitalizujemo“, rekao je Stojanović.

„Imali smo dva cilja: obnoviti i revitalizovati vinograde i izgraditi vinariju u vinogradima i oba smo ih ostvarili“, dodao je on.

Nova vinarija, sa HSČP sistemom, izgrađena je u samom vinogradu, kapaciteta je 400.000 litara vina, sa najmodernijom opremom firme „Bućer“ iz Francuske, podsetio je Stojanović.

Vinogradi i vinarija nalaze se na „Vinskom putu Srbije“ i u tu svrhu, gotovo uz samo vinariju, u središtu vinograda, izgrađen je motel sa 30 postelja i degustacionom salom i prodavnicom vina.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prilika za POSAO: Svi koji dođu – rade, nikoga ne odbijamo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.