Profesorka u Banjaluci svim đacima OŠIŠALA po PRAMEN KOSE!?

Advertisement

Ilustracija

Profesorka mikrobiologije Daliborka Savičić u srednjoj Medicinskoj školi u Banjaluci za kaznu je na času ošišala po pramen kose svim đacima.

Navodno je jednoj učenici iz razreda neko od đaka za vreme odmora upaljačem zapalio deo kose. Profesorka Savičić je pokušala da sazna ko je to uradio, a kada nije dobila priznanje otišla je po makaze, vratila se u učionicu i svim đacima, kako kaže naš sagovornik, ošišala po pramen kose.

Posle incidenta učenik koji je bio predsednik odeljenja III3 dao je „ostavku na svoju funkciju“ i rekao  da ne želi više da predstavlja svoje drugove iz protesta zbog situacije koja se dogodila.

U Medicinskoj školi potvrdili su informaciju o šišanju pramenova kose svim đacima u razredu, ali tvrde da su se učenici prethodno složili s tim postupkom kao vidom kolektivne odgovornosti.

„Tri dana nakon što je devojčici neko oprljio kosu, profesorka je održala razredni čas na kojem je pokušala da sazna ko je to uradio. Kad nije uspjela saznati, svi su se složili da podele odgovornost i da se svakom odseče po pramen kose“, rekao je Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole.

Dodao je da je gledao kosu devojčice i ostalih đaka, te da se ni kod koga ne vidi da nedostaje kosa. „Upravi se niko nije žalio jer je to bio njihov dogovor. Nije ovo trebalo da se desi, pedagoški svakako nije bilo i vidim da je razredna izvukla pouku i da se to neće ponoviti bez obzira što su đaci to predložili“, kaže Jagodić.

Međutim grupa roditelja žalila se zbog šišanja njihove djece, u ponedeljak je sazvan vanredni roditeljski sastanak, na kome su svi prisutni roditelji su potpisali izjavu da neće teretiti profesorku.

(banjalukalive.com, foto ilustracija: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Profesorka u Banjaluci svim đacima OŠIŠALA po PRAMEN KOSE!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.