Promene na vidiku: Da li je došao kraj REGISTRACIJI vozila po KUBIKAŽI?

Ilustracija

foto: YouTube

Ministar za rad kaže da se veoma mnogo polemiše koliko je uredba o registraciji vozila po kubikaži isplativa i poštena i da se razmišlja o tome da se izmeni.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara šta država može da učini da spreči zloupotrebe osoba sa invaliditetom za dobijanje popusta za registrovanje automobila sa velikom kubikažom, objasnio da je to u nadležnosti Ministarstva finansija i da je siguran da će napori u tom pravcu biti učinjeni.

„Sigurni smo da će to ministarstvo učiniti napore da to učini prihvatljivijim i jeftinijim, ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve registracije.

Kada je reč o uredbi o kubikaži veoma se mnogo polemiše da li je to baš isplativo i pošteno“, rekao je Vulin.

On se saglasio da je bilo zloupotreba pri registraciji automobila koji formalno pripadaju osobama sa invaliditetom, a zatim se ustupe nekom drugom.

„To je naš propust, to je greška države. Mi to možemo da sprečimo i kontrolišemo“, rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je bilo sličnih zloupotreba kada je u pitanju isplata penzija ili dečijih dodataka, pa nisu ukinute ni isplata penzija niti dečiji dodaci.

 

„Nećemo ukinuti sigurno ni ovo pravo. Svakako da to treba bolje kontrolisati.

To je u nadležnosti Ministarstva finansija, dok centri za socijalni rad samo izdaju potvrdu da imate telesno oštećenje veće od 60 odsto i da, shodno tome, možete da dobijete odgovarajući popust“, zaključio je Vulin.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Promene na vidiku: Da li je došao kraj REGISTRACIJI vozila po KUBIKAŽI?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.