Savetnica Aleksandra Vučića: Da smo ostali 5 sekundi duže, ne bismo se izvukli!

Advertisement

Hapšenje

To je gostujući u vestima B92 rekla savetnica premijera Srbije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, koja se nalazila u pratnji premijera u Memorijalnom centru u Potočarima, odakle je srpska delegacije evakuisana posle napada kamenjem.

“Ovo je jedan od najtežih dana u karijeri predsednika Vlade i u životu Aleksandra Vučića. On je doneo odluku posle dugo razmišljanja i konsultacija, odluka je bila jako teška i ona njemu neće doneti ništa dobro u karijeri niti u glasačkom telu. Od je postupio kao državnik u želji da pokaže poštovanje prema žrtvama“, navela je Vasiljevićeva.

Ona kaže da je u početku sve bilo u najboljem redu.

“Dočekan je od majki Srebrenice, tu su bili ljudi koji su imali lične tragedije, ali su razumeli sa kakvom porukom dolazi u Srebrenicu. Kada Hotić, jedna od majki rekla mu je da je dobrodošao, da je još mlad i da ima priliku da ispravi tuđe greške. U svečanoj sali nije bilo nikakvih negativnih reakcija, čak su se učili aplauzi kada se Vučiću obratio Bil Klinton“, dodaje Vasiljevićeva.

Takođe, Vasiljevićeva navodi da su se očekivale uvrede.

[adsenseyu1]

“Negativne poruke su slale vlasti iz Sarajeva, ali je načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao da je Vučić dobrodošao i pohvalio je poruke koje smo slali iz Beograda. Očekivali smo da neće biti prijatno, da će nam možda dobacivati, ali da će neko da nas gađa kamenjem… Niko ne gađa kamenjem da bi vas uvredio, već povredio ili ubio. Kada smo izašli iz sale, krenuli smo kroz Memorijalni centar i tu je počelo dobacivanje ružnih reči. Tu su bili neki članovi grupe za koju smo kasnije saznali da je navijačka grupa iz Srbije“, ističe Vasiljevićeva.

Ipak, potom je situacija eskalirala.

Jedva smo se izvukli

“Kada je položio cveće i kada smo krenuli pored zida na kom su ispisana imena žrtava, masa je krenula da viče “ubi četnika“ i “ubi Vučića“, a onda su poletele kamenice, čaše, flaše, cipele, sve što je moglo… Imali smo pet sekundi da nestanemo, da smo ostali duže niko od nas danas ne bi bio u Beogradu. Naše obezbeđenje se dobro snašlo, premijer nije očekivao napad, odgurnuo je obezbeđenje koje je nosilo kišobrane i pokušao da razgovara. Sa tom razularenom masom nije bilo smisla razgovarati. Obezbeđenje nas je ubacilo u automobile u trenutku kada je masa razbila ogradu i krenula na nas. U poslednjem trenutku smo izbegli iz Potočara“, priča Vasiljevićeva.

Prema njenim rečima, vlasti BiH treba da utvrde ko je kriv.

“Trasa predviđena za sve delegacije u Potočarima je odvojena ogradom od mase, ali se to ne vidi jer je masa nagrnula na ogradu koja je pukla. Na vlastima BiH je da utvrde ko je kriv, zašto su se te kamenice tu našle, zašto nije bilo jačeg obezbeđenja…

Bilo bi časno da oni istraže i da saznamo ko stoji iza ovoga“, zaključila je Vasiljevićeva.

(b92)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Savetnica Aleksandra Vučića: Da smo ostali 5 sekundi duže, ne bismo se izvukli!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.