SJAJAN PREDLOG ZA KOŠARKU: Crvena zvezda i Partizan u NBA ligi?! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević istakao je posle finala Olimpijskih igara sa SAD da ćemo možda za 10 godina da ih pobedimo u jednoj utakmici.

Međutim, moguće je da se to desi i ranije. Košarkaški savez Srbije povukao je odiličan potez tokom boravka u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama.

Tada su sa predstavnicima NBA lige pokrenuli pitanje da naše ekipe dolaze u Ameriku na duele sa NBA timovima. O tome svedoči i generalni sekretar Dejan Tomašević.

– U Riju smo u kontaktu sa ljudima iz NBA pokrenuli pitanje odlazaka naših ekipa u SAD kao što su pre 30 i 40 godina radili Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija.

[adsenseyu5]

– Samo u direktnom odmeravanju snaga možemo da napredujemo i da vidimo koliko smo jaki. Samo ako igramo sa najboljima možemo jednog dana da ih dostignemo – rekao je Tomašević za Politiku.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ova ideja je odlična i ona zapravo znači da će Partizan i Crvena zvezda kao najjači klubovi, a zašto ne i Mega Leks i FMP koji imaju najperspektivnije igrače imati priliku da igraju sa NBA ekipama.

Nema sumnje da bi igraima iz ovih klubova mnogo značilo odmeravanje sanaga sa Lebronom Džejsmom, Stefom Karijem, Karmelom Entonijem, De Andre Džordanom, Kevinom Durentom itd..

[adsenseyu1]

Podsetimo, KK Partizan je 2009. godine išao na Turneju po Americi gde su igrali sa Finiksom i Denverom, kao i timoM  Midvest star koju je pobedio sa 88:82. Ne treba istaći da je te sezone 2009/10 Partizan otišao na FAJNAL FOR EVROLIGE.

 

Za sada je sve na nivou dogovora, a ovaj plan mogao bi da bude realizovan već tokom sledeće godine ili u naredne dve sezone. Selekcija Srbije ne može da se sretne sa Drim timom pre 2019. kada je Svetski Kup, a do tada je na nama da napredujemo.

 

(Skandalozno.rs, Izvor: Politika, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SJAJAN PREDLOG ZA KOŠARKU: Crvena zvezda i Partizan u NBA ligi?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.