Sledećih 10 dana u Srbiji tropske temperature, osveženje tek početkom avgusta!

Advertisement

Stižu vrućine!

Tropski dani, u narodu poznati kao „letnje žege“ kreću od danas, a trajaće najmanje deset dana, rekao je za Blic meteorolog Časlav Stanojević.

– Od danas kreću tropski dani, u našem narodu poznatiji kao letnje žege. Trajaće najmanje deset dana sa malim varijacijama. Više temperature biće zabeležene u centralnim i južnim krajevima. Tamo će temperature biti i do 40 stepeni – rekao je za Blic meteorolog Časlav Stanojević.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u subotu i nedelju biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta u intervalu od 37 do 39 stepeni.

Stanojević je za Blic otkrio da se blago zahlađenje očekuje tek početkom avgusta.

– Prve kiše se očekuju za Svetog Iliju. Te kiše su jako bitne za useve, posebno za kukuruz i šećernu repu – kaže Časlav Stanojević.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 37 stepeni. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 17 do 22 stepena, a vetar će biti slab promenljivog pravca.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa slabim vetrom promenljivog pravca. Jutarnja temperatura vazduha biće oko 22, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 24. jula, biti sunčano i veoma toplo vreme.

Temperatura vazduha biće znatno iznad prosečnih vrednosti. Samo u ponedeljak, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Sledećih 10 dana u Srbiji tropske temperature, osveženje tek početkom avgusta!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.