Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Dobila otkaz jer je pojela dva lista pršute!

Ilustracija

Prodavačica Suzani Š. dobila je otkaz jer je za vreme posla pojela sendvič s pršutom koji nije platila.

Radilo se o dva lista pršute i parčetu hleba koje je Suzana Š. pojela usred smene u zadarskom Intersparu još 17. septembra. Celi je taj dan, kako je izjavila na sudu, imala puno posla jer je došla nova roba, koju je istovarivala i istovremeno posluživala mušterije.

Pred kraj smene joj je pozlilo jer do tada nije ništa jela pa je uzela dva lista pršute, stavila na hleb i pojela, priznala je „zločin“ prodavačica na Sudu.

Intrespar joj je posle desetak dana uručio otkaz u kom je kao razlog najteže kazne navedeno da je radnica pojela sendvič s pršutom koji prethodno nije platila, i „da je njenim postupanjem dovedeno u pitanje zdravlje kupaca koji kupuju hranu jer je radnica uzela pršutu golim rukama“.

Opšinski sud Zadar u ovom radnom sporu doneo je rešenje da se Suzana Š. vrati na posao uz isplatu zaostalih plata! U pomalo čudnoj sudskoj raspravi iz uprave Interspara su menjali izjave o razlozima otkaza Suzani Š.  i tvrdili da je ona na radnom mestu „jela salame“ ne navodeći koliko je to salama Suzana pojela, iako su u odluci o otkazu navodili da se radilo o pršuti.

S druge strane nisu joj za greh uzeli da je pojela hleb koji je bio deo sendviča, odnosno nisu dokazivali da ni on nije plaćen.

Čak je u dokaznom postupku pregledan i video zapis (dakle u šoping centru se sve snima) ali je na kraju taj dokaz odbačen, kao što je pobijena i opravdanost razloga da joj se zbog toga da otkaz.

Suzana Š. je inače deset godina radnica Interšpara što Uprava ove trgovačke kompanije uopšte nije uvažavala pri odmeravanju kazne.

(tportal.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Dobila otkaz jer je pojela dva lista pršute!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.