Šokantan intervju Sonje Biserko: Cela srpska istorija je jedna velika laž!

Advertisement

Intervju

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora Srbije, izjavila je za časopis „Vijenac“, koji izdaje Matica hrvatska, da je cela srpska istorija „jedna velika laž“.

– Srbija nema pravog pristupa delu istorije koji se odnosi na Otomansku imperiju. Iz nepoznavanja činjenica stvoren je mit o Kosovu, o srpskom herojstvu i nebeskom carstvu.

Cela srpska istorija jedna je velika laž – bez pardona je rekla Sonja Biserko u opsežnom intervjuu za taj časopis. Ona je još jednom ponovila da su se Srbi spremali za rat protiv Hrvata još od Titove smrti.

– Inače, Pravni fakultet u Beogradu bio je jedan od stubova velikosrpskog projekta, tu su definisani svi Miloševićevi politički poduhvati, odatle se počelo govoriti o pravu Srba na pobunu, negirale su se postojeće jugoslovenske republike, njihovi argumenti korišćeni su u tekstovima objavljivanima u „Književnoj reči“ i brojnim publikacijama, novinama i knjigama.

I Memorandum SANU-a jedan je od tih dokumenata. Svi su oni tvrdili da treba reorganizovati Jugoslaviju, s tim da bi Srbi uzeli i zaokružili svoju etničku teritoriju – naglasila je Sonja Biserko.

Ona se osvrnula i na govor ministra Aleksandra Vulina u Jadovnu označivši ga kao „Vučićev megafon“.

– Može li Srbija očekivati normalizaciju odnosa s Hrvatskom ako Gotovinu proglašava ustašom, Stepinca ustaškim vikarom i svaku hrvatsku državu NDH-om?

To znači da je svaki Hrvat ustaša – zaključila je Sonja Biserko.

(alo)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4 komentara na "Šokantan intervju Sonje Biserko: Cela srpska istorija je jedna velika laž!"

  1. SKLONITE OVO CUDO IZ SRBIJE DA JE VISE NEVREDJA NA SVOM PRAGU NEKA IDE GDE JOJ JE MESTO U HAG TAMO SU NJENI.

  2. MOLIM VAS DALI POSTOJI NEKO KO MOZE OTERATI OVU KUCKU IZ SRBIJE???

  3. KOLIKO JE ZLONAMERNOSTI U OVOJ ZENI, VIDIM BOLESNA ZENA PA NEKA SE LECI. KAKO ZARADJUJE ZA ZIVOT? AKO JOJ TOLIKO SMETA SRBIJA PREDLAZEM POLA SATA RAZGOVORA SA MNOM SIGURNO CE DAVAATI DRUGACIJE IZJAVE I TO BEZ IKAKVE UPOTREBE SILE. POKRENIMO AKKCIJU ZA ODUZIMANJE DRZAVLJANSTVA

  4. Pa da, „Posle bitke svi smo generali…“ Nadje se sada evo jaki „strucnjak “ i „velika istoricarka“…Gospodjo, dali ste to procitali iz izvestaja CIA i MI6 mozda…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.