Šokantan intervju Sonje Biserko: Cela srpska istorija je jedna velika laž!Intervju

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora Srbije, izjavila je za časopis „Vijenac“, koji izdaje Matica hrvatska, da je cela srpska istorija „jedna velika laž“.

– Srbija nema pravog pristupa delu istorije koji se odnosi na Otomansku imperiju. Iz nepoznavanja činjenica stvoren je mit o Kosovu, o srpskom herojstvu i nebeskom carstvu.

Cela srpska istorija jedna je velika laž – bez pardona je rekla Sonja Biserko u opsežnom intervjuu za taj časopis. Ona je još jednom ponovila da su se Srbi spremali za rat protiv Hrvata još od Titove smrti.

– Inače, Pravni fakultet u Beogradu bio je jedan od stubova velikosrpskog projekta, tu su definisani svi Miloševićevi politički poduhvati, odatle se počelo govoriti o pravu Srba na pobunu, negirale su se postojeće jugoslovenske republike, njihovi argumenti korišćeni su u tekstovima objavljivanima u „Književnoj reči“ i brojnim publikacijama, novinama i knjigama.

I Memorandum SANU-a jedan je od tih dokumenata. Svi su oni tvrdili da treba reorganizovati Jugoslaviju, s tim da bi Srbi uzeli i zaokružili svoju etničku teritoriju – naglasila je Sonja Biserko.

Ona se osvrnula i na govor ministra Aleksandra Vulina u Jadovnu označivši ga kao „Vučićev megafon“.

– Može li Srbija očekivati normalizaciju odnosa s Hrvatskom ako Gotovinu proglašava ustašom, Stepinca ustaškim vikarom i svaku hrvatsku državu NDH-om?

To znači da je svaki Hrvat ustaša – zaključila je Sonja Biserko.

(alo)

4 komentara na "Šokantan intervju Sonje Biserko: Cela srpska istorija je jedna velika laž!"

  1. SKLONITE OVO CUDO IZ SRBIJE DA JE VISE NEVREDJA NA SVOM PRAGU NEKA IDE GDE JOJ JE MESTO U HAG TAMO SU NJENI.

  2. MOLIM VAS DALI POSTOJI NEKO KO MOZE OTERATI OVU KUCKU IZ SRBIJE???

  3. KOLIKO JE ZLONAMERNOSTI U OVOJ ZENI, VIDIM BOLESNA ZENA PA NEKA SE LECI. KAKO ZARADJUJE ZA ZIVOT? AKO JOJ TOLIKO SMETA SRBIJA PREDLAZEM POLA SATA RAZGOVORA SA MNOM SIGURNO CE DAVAATI DRUGACIJE IZJAVE I TO BEZ IKAKVE UPOTREBE SILE. POKRENIMO AKKCIJU ZA ODUZIMANJE DRZAVLJANSTVA

  4. Pa da, „Posle bitke svi smo generali…“ Nadje se sada evo jaki „strucnjak “ i „velika istoricarka“…Gospodjo, dali ste to procitali iz izvestaja CIA i MI6 mozda…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.