SPREMITE SE: Još dva dana oblačno i kišovito, a onda – PREOKRET!

Advertisement

Ilustracija

U Srbiji nas u narednih nedelju dana očekuju nešto više temperature koje su u granicama proseka za ovo doba godine, a prave prolećne temperature biće izmerene u četvrtak i petak, čak i do 25 stepeni, rekli su za “Blic” u Republičko-hidrometeorološkom zavodu.

– Do utorka su ponegde moguće kratkotrajne kiše, a onda će temperature biti u porastu. Zbog posledica priliva toplijeg vazduha iz Sredozemlja u četvrtak i petak nas očekuju prave prolećne temperature koje će se kretati u proseku od 20 do 25 stepeni – rečeno je u RHMZ.

Beograđane očekuju gotovo identične vremenske prilike.

– Prosečne temperature za ovaj period u Beogradu su od 17 do 20 stepeni, pa će od utorka temperature u glavnom gradu svakako biti za koji stepen iznad proseka jer nas očekuje veoma toplo vreme – objasnili su u RHMZ.

Sutra će u Srbiji pre podne biti sunčano, a posle podne se očekuje postepeno naoblačenje koje će doći sa zapada, ponegde s kratkotrajnom kišom.

U utorak će biti promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ponegde kratkotrajna kiša, a zatim se narednih dana očekuje pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni.

Samo se u subotu očekuje prolazno naoblačenje sa malom šansom za padavine i manjim padom temperature.

(Blic, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "SPREMITE SE: Još dva dana oblačno i kišovito, a onda – PREOKRET!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.