Srpske službe bezbednosti označile OVOG čoveka kao organizatora napada na Vučića!

Advertisement

Osumnjičeni

Kao glavnog organizatora napada na premijera Aleksandra Vučića srpske službe bezbednosti označile su Asima S., visokog funkcionera vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije, saznanja su srpsklih obaveštajnih službi, ekskluzivno otkriva “Blic”.

Prema ovim informacijama, Asim je saradnik lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića, a za incident u Srebrenici okupio je grupu kriminalaca koja je bliska Naseru Oriću, koga Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima.

Srpske službe bezbednosti imaju i snimke i fotografije iz Srebrenice koje dokazuju da je Asim S. i direktno učestvovao u napadu na Vučića. Na jednoj od njih se čak se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i sa beretkom na glavni, baca kamenicu na delegaciju Vučića.

[adsenseyu1]

Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen pre početka obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici.

Hapšenje jednog od napadača

Prema ovim informacijama, Asim S. je u stranci zadužen za “poverljive poslove”, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem. Do ulaska u politiku sarađivao je i sa nekadašnjim vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Ćelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

U ubistvo Ćele navodno je bio umešan u Naser Keljmendi sa Kosova, ali i mnogo uticajnih ljudi u BiH.

Asim S. na svojim profilima na društvenim mrežama sam navodi da je tokom rata bio dobrovoljac Vojske BiH (u čijoj je uniformi i bio u Srebrenici) i da je dva puta ranjavan.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srpske službe bezbednosti označile OVOG čoveka kao organizatora napada na Vučića!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.