Stefanović: Premijera smo obavestili da je u Srebrenici uzavrela situacija i mnogo ekstremista!

Advertisement

Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je premijeru Aleksandru Vučiću saopšteno da je, prema procenama, bezbednosna situacija u Srebrenici složena i da je na njemu da donese odluku da li će ići na komemoraciju.

Ministar Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je procenjeno da je bezbednosna situacija u Srebrenici složena, da se očekuje veći broj ekstremista, da ima potvrde da su neki već tamo pristigli, a da će neki doći danas ili sutra.

Stefanović je naveo i da se, u delu medija u BiH, „emituju poruke mržnje prema Srbima, a naročito prema premijeru Vučiću“.

„Situacija je uzavrela i to smo saopštili premijeru“, rekao je Stefanović i dodao da će premijer Vučić odlučiti da li će ići u Srebrenicu.

On je objasnio da su bezbednosne službe Srbije uradile bezbednosnu procenu u vezi posete premija Srebrenici i naveo da je situacija izuzetno složena čak i za obavljanje osnovnih bezbednosnih preduslova.

„Od ovog trenutka odluka da li će sutra otići na skup je na predsedniku vlade i tu odluku, uveren sam, doneće u toku današnjeg dana“, rekao je Stefanović.

Ministar je odgovarajući na pitanja čija je odluka „starija“ da li bezbednosnih službi ili premijera o tome da li će ići u Srebrenicu rekao da je posao bezbednosnih službi da osiguraju bezbednost u što većem stepenu sa partnerskim službama i ukažu na bezbednosne rizike.

„Ne kažem da je situacija nerešiva, ali mogao bih da kažem da se graniči sa takvom situacijom“, dodao je Stefanović.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stefanović: Premijera smo obavestili da je u Srebrenici uzavrela situacija i mnogo ekstremista!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.