Stefanović: Premijera smo obavestili da je u Srebrenici uzavrela situacija i mnogo ekstremista!

Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je premijeru Aleksandru Vučiću saopšteno da je, prema procenama, bezbednosna situacija u Srebrenici složena i da je na njemu da donese odluku da li će ići na komemoraciju.

Ministar Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je procenjeno da je bezbednosna situacija u Srebrenici složena, da se očekuje veći broj ekstremista, da ima potvrde da su neki već tamo pristigli, a da će neki doći danas ili sutra.

Stefanović je naveo i da se, u delu medija u BiH, „emituju poruke mržnje prema Srbima, a naročito prema premijeru Vučiću“.

„Situacija je uzavrela i to smo saopštili premijeru“, rekao je Stefanović i dodao da će premijer Vučić odlučiti da li će ići u Srebrenicu.

On je objasnio da su bezbednosne službe Srbije uradile bezbednosnu procenu u vezi posete premija Srebrenici i naveo da je situacija izuzetno složena čak i za obavljanje osnovnih bezbednosnih preduslova.

„Od ovog trenutka odluka da li će sutra otići na skup je na predsedniku vlade i tu odluku, uveren sam, doneće u toku današnjeg dana“, rekao je Stefanović.

Ministar je odgovarajući na pitanja čija je odluka „starija“ da li bezbednosnih službi ili premijera o tome da li će ići u Srebrenicu rekao da je posao bezbednosnih službi da osiguraju bezbednost u što većem stepenu sa partnerskim službama i ukažu na bezbednosne rizike.

„Ne kažem da je situacija nerešiva, ali mogao bih da kažem da se graniči sa takvom situacijom“, dodao je Stefanović.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stefanović: Premijera smo obavestili da je u Srebrenici uzavrela situacija i mnogo ekstremista!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.