Stravičan zločin u Vrbasu: Iskasapio slučajnog prolaznika kuhinjskim nožem!

Advertisement

Zločin

Aleksandar Burda (29) Dragutina Vukićevića (54) dva puta ubo u leđa i pet puta u stomak naočigled zaprepašćenih prolaznika. Iza žrtve ostalo šestoro dece i osmoro unučadi.

Dragutin se čitavog života mučio. U selo je došao sa jednom torbom. Oženio se i dobio šestoro dece. Pre godinu dana konačno je porodici obezbedio krov nad glavom i kada je trebalo da uživa s unucima, monstrum ga je ni krivog ni dužnog ubio na ulici!

Tragična sudbina... Dragutin VukićevićTragična sudbina… Dragutin Vukićević

Ovo za Kurir kaže Duško Stanković, zet Dragutina Vukićevića (54), koga je u utorak usred dana nožem krvnički ubio psihijatrijski bolesnik Aleksandar Burda (29).

[adsenseyu1]

– Dragutin je bio mnogo dobar čovek. Ako nije mogao da pomogne drugome, nije mu ni odmagao. Nemam braće, ali njega sam voleo ko brata rođenog – priča Stanković.

Suze... Ćerka KatarinaSuze… Ćerka Katarina

 

Vrisak i panika

Katarina, Dragutinova ćerka, pita se kako je Burda mogao slobodno da se šeta ulicom iako je poznato da je i ranije napadao ljude na ulici.

– Moj suprug je tog dana vozio oca do biroa. Ubica ga je napao s leđa kad je krenuo na stanicu. Uradio je to bez ikakvog razloga – kaže Katarina, natečena od plakanja, i ističe da će neko za ovo morati da odgovara. Ona je jedno od šestoro Dragutinove dece. Njen otac je ostavio još dve ćerke i tri sina, osmoro unučadi i deveto na putu.

Stravičan zločin je i juče bio glavna tema u Vrbasu.

[adsenseyu1]

– Čovek je prolazio kada je taj ludak iz čista mira skočio na njega i ubo ga kuhinjskim nožem u leđa. Počeli su da se tuku i rvu. Nesrećni Dragutin je pokušao da se otme od ludaka, ali on je nastavio da ga napada i bode nožem u stomak i grudi – priča nam žena koja je gledala jezivu scenu.

Ona objašnjava da je u parku bilo ljudi, ali da niko nije smeo da priđe da odbrani žrtvu.

– Žene i deca su počeli da vrište i beže ka ambulanti. U jednom trenutku obojica su bila krvava. Izbodeni čovek je legao na travu, a kada je čuo sirene, pored njega je legao i ubica. U prvi mah se pravio da je i on povređen, a kada je stigla Hitna, počeo je da viče: „Izbacite demona iz mene! On mi je rekao koga da ubijem“ – navodi užasnuta žena.

U Vrbasu su i ranije znali koliko je Burda opasan.

Ožalošćeni... Porodica Vukićević u neverici
Određen mu pritvor

– Krajem maja prošle godine kratkom sekirom je napao dečka iz Zaječara na autobuskoj stanici. Taj momak je čekao autobus, a  Burda je iz čista mira nasrnuo na njega i sekirom mu polomio jagodičnu kost – kaže mladić koga smo zatekli u parku.

Prema podacima iz istrage, nesrećni Vukićević je usmrćen sa sedam uboda.

– Od toga su dva na leđima i pet u grudni koš i stomak – kaže naš izvor i dodaje da je osumnjičenom nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Neutešna supruga
MUČILI SMO SE ZA DECU

Vukićevićeva supruga Zorica objašnjava da joj je muž radio u „Karneksu“ i da je uzeo program iz firme kako bi otplatili kuću.

– Novac koji je trebalo da dobije iz firme nije dobio. Morali smo svi zajedno da radimo, i mi i deca, kako bismo sakupili 4. 000 evra za kuću. Nismo birali posao, ali smo uspeli, deca su radila zajedno sa nama. Nikad nikom nismo bili dužni – jeca slomljena žena.

Uznemireni građani
KO GA JE PUSTIO IZ BOLNICE?

Građani Vrbasa uznemireni su jer je bolesnik sa dijagnozom pušten da se slobodno šeta ulicama.
– Taj park je pun dece. Nedopustivo je ovo što se dogodilo. Pitam se ko odlučuje o tome ko sme da se šeta ulicom, a ko je za zatvorenu prostoriju. Da je njega neko ubio u samoodbrani, sigurno bi odgovarao.

Ko će sad da odgovara? – pita se žena koju smo zatekli u parku sa decom.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stravičan zločin u Vrbasu: Iskasapio slučajnog prolaznika kuhinjskim nožem!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.