TITOV SEF, ili zvanično „Depo 555“, sadrži, pored ostalog, novčiće OGROMNE vrednosti!

Advertisement

predsednik

foto: novosti.rs

TITOV SEF ili zvanično “Depo 555” i dalje je centralna tema u Srbiji i s velikom pažnjom se gleda kome će zlatne poluge, nakit, posuđe, satovi i veoma vredni novčići na kraju pripasti, a “zainteresovani su” porodica Karađorđević i naslednici Josipa Broza Tita, kao i država Srbija!

– Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu – kaže za “Blic” advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović.

Kako prenosi ovaj list svi predmeti se i dalje nalaze u 11 platnenih vreća u sefu Narodne banke Srbije, u zgradi u Slaviji, a tamo će i ostati sve dok se pravosnažno ne okonča ostavinski postupak iza Josipa Broza Tita, ali i onaj kojim svoje nasledstvo traže Karađorđevići.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u januaru da bilo šta od ovih stvari vrati maršalovim naslednicima, a nije udovoljeno ni Karađorđevićima da se priključe postupku.

Blago

foto ilustracija: pixabay

Depo 555“ formiran je nakon smrti Josipa Broza Tita, a popisala ga je Komisija na osnovu odluke Predsedništva SFRJ od 30. marta 1982. godine i predate su na čuvanje Trezora NBS sa oznakom “državna tajna”, koju je skinuo u februaru 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu, više od 2.600 zlatnika, predmeti od zlata, brilijanata i bisera, uključujući i krunu kraljice Marije, zlatni medaljon sa njenim i likom kralja Aleksandra, privezak sa fotografijom Romanovih i mnoge druge vredne stvari.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "TITOV SEF, ili zvanično „Depo 555“, sadrži, pored ostalog, novčiće OGROMNE vrednosti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.