TITOV SEF, ili zvanično „Depo 555“, sadrži, pored ostalog, novčiće OGROMNE vrednosti!

predsednik

foto: novosti.rs

TITOV SEF ili zvanično “Depo 555” i dalje je centralna tema u Srbiji i s velikom pažnjom se gleda kome će zlatne poluge, nakit, posuđe, satovi i veoma vredni novčići na kraju pripasti, a “zainteresovani su” porodica Karađorđević i naslednici Josipa Broza Tita, kao i država Srbija!

– Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu – kaže za “Blic” advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović.

Kako prenosi ovaj list svi predmeti se i dalje nalaze u 11 platnenih vreća u sefu Narodne banke Srbije, u zgradi u Slaviji, a tamo će i ostati sve dok se pravosnažno ne okonča ostavinski postupak iza Josipa Broza Tita, ali i onaj kojim svoje nasledstvo traže Karađorđevići.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u januaru da bilo šta od ovih stvari vrati maršalovim naslednicima, a nije udovoljeno ni Karađorđevićima da se priključe postupku.

Blago

foto ilustracija: pixabay

Depo 555“ formiran je nakon smrti Josipa Broza Tita, a popisala ga je Komisija na osnovu odluke Predsedništva SFRJ od 30. marta 1982. godine i predate su na čuvanje Trezora NBS sa oznakom “državna tajna”, koju je skinuo u februaru 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu, više od 2.600 zlatnika, predmeti od zlata, brilijanata i bisera, uključujući i krunu kraljice Marije, zlatni medaljon sa njenim i likom kralja Aleksandra, privezak sa fotografijom Romanovih i mnoge druge vredne stvari.

(telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "TITOV SEF, ili zvanično „Depo 555“, sadrži, pored ostalog, novčiće OGROMNE vrednosti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.