Velika vremenska PROGNOZA za LETO 2017. godine

Advertisement

Ilustracija

foto: pixabay.com

Najave svetskih meteorologa da će ovo leto biti pakleno, već se obistinilo u njegovim prvim danima.

Tokom protekle nedelje Srbiju je zadesio tropski talas, sa temperaturama preko 35 stepeni, a prema najavama meteorologa biće još tri takva talasa, pa ćemo ovog leta uživati u čak 55 tropskih dana.

Meteorolog Branko Bjelić iz RHMZ-a, najavljuje da će letnji meseci, jul, avgust i septembar biti topliji za 1-2 stepena od proseka.

[adsenseyu5]

– Srednja tromesečna temperatura je iznad proseka, sa srednjim temperaturama između 22 i 26 stepeni. Od 10-13 jula, jutarnja temperatura biće od 19 do 23 stepena, a zatim sledi blago zahlađenje.

– Najviše dnevne temperature početkom naredne nedelje, tj. prva tri dana, bila od 32-36 stepeni, na jugu čak i do 38 stepeni, da bi nas kasnije dočekalo osveženje sa temepraturom od 27 do 31 stepen – kaže Bjelić dodajući da nas početkom naredne nedelje očekuje i prvi talas tropskih noći kada temperatura u toku noći, neće pasti ispod 20 stepeni, pa je moguće da će se ljudi tada osećati umorno i neispavano.

PUTUJETE NEGDE NA LETOVANJE: Nikako ne smete da ZABORAVITE ove stvari!

Toplo vreme zadržaće se u većem delu jula, kada će temperature biti dva do tri stepena iznad proseka. Krajem jula i početkom avgusta ima mogućnosti za pojavu toplotnih talasa.

– Od 17 do 23. jula nas takođe očekuju temperature od 29 do 35 stepeni, na jugu i do 37 stepeni. Do kraja jula se zadržava topliji period, sa temperetaurom do 34 stepena, sa kraćim osveženjima, oko 22. jula, i oko 26. i 27. ovog meseca – dodaje Bjelić.

[adsenseyu1]

Avgust će biti topliji i suvlji, sa srednjom temepraturom od 21 do 25 stepeni. Biće dana kada će biti i preko 35 stepeni, ali i dana kada će temperatura znatno pasti.

OBEZBEDITE ODMOR NA VREME: Dodatnih 20.000 VAUČERA spremno za letovanje u Srbiji

– Može se reći da ima nagoveštaja da će septembar biti topliji, naročito prva polovina.

U drugoj polovini jula i u avgustu ima uslova za pojavu toplotnih talasa, koji podrazumeva 5 vezanih dana, kada će temperature ići preko 30 stepeni. – navodi meteorolog dodajući da je kraj šestog i početak sedmog meseca uvek bio paklen.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Velika vremenska PROGNOZA za LETO 2017. godine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.