Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra

Advertisement

Kakvo nas vreme očekuje...

U naredne dve nedelje očekuje nas uglavnom suvo i toplo vreme za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama do 20 stepeni.

Taman kada smo pomislili da će miholjsko leto ove godine da nas zaobiđe, prolećne temperature i sunce obasjali su prve novembarske dane, a ako je verovati meteorolozima, u lepom vremenu moći ćemo da uživamo tokom većeg dela ovog meseca.

Maglovita jutra praćena slabim mrazem u pojedinim delovima zemlje smenjivaće topli i sunčani dani, a tokom dana biće moguća i povremena pojava oblačnosti.

U narednim danima duvaće slab vetar, a padavine će biti ispod proseka za ovo doba godine.

– Srednja dnevna temperatura biće od tri do pet stepeni iznad proseka. Prosek za novembar je oko sedam stepeni, a srednja dnevna temperatura biće oko 10, 11, dok će maksimalne temperature ići i do 20 stepeni – objašnjava za “Blic“ meteorolog Branko Sparavalo.

Slično vreme biće i na planinama, gde će maksimalne temperature ići do 18 stepeni, nešto niže nego u niziji, ali opet značajno ispod onih na koje smo navikli u novembru. U svim delovima zemlje do kraja ove nedelje očekuju nas pravi prolećni dani, dok će za dane vikenda temperatura biti u manjem padu, što neće pokvariti utisak lepog vremena.

Ipak, Sparavalo objašnjava da se neće baš svih 14 dana zadržati savršeno lepo vreme.

– Moguće je da u toku jednog ili dva dana padne i kiša, ali ona neće biti ozbiljna, pa samim tim neće biti dovoljna da ugrozi dominantno lepo vreme – kaže Sparavalo.

Oko 12. i 14. novembra moguća je kratkotrajna kiša, a od 17. do 26. novembra moguće su češće padavine.

Ipak, temperature će i dalje biti visoke za ovo doba godine.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.