Vremenska prognoza: Saznajte šta nas očekuje u septembru!

Advertisement

Kakvo nas vreme očekuje...

Prema prognozama stranih meteorologa i sajta accuweather.com, u septembru se na Balkanskom području očekuje izrazito toplo vreme za ovo doba godine sa povremenim pljuskovima.

Ipak, prema procenama meteorologa suše neće biti jer će pljuskovi biti intenzivni i obilni pa će samim tim prijati povremena rashlađenja.

Do kraja ove nedelje biće izrazito toplo i sunčano, sa temperaturama preko 30 stepeni, a od nedelje je moguće zahlađenje, i to za sedam do deset stepeni u odnosu na trenutne temperature.

Kiša se očekuje tek narednog vikenda, 11. i 12. septembra, nakon čega će doći do stabilizacije vremena i nešto nižih temperatura, sa maksimalnih 25 stepeni Celzijusa.

[adsenseyu1]

Period od 20. do 26. septembra biće bez pljuskova sa prijatnim temperaturama i mnogo sunčanih intervala.

Osetniji pad temperature dolazi sa zadnjim danima septembra, pa će tako 28. biti tek 18 stepeni i mnogo kiše, prema prognozama sajta accuweather.com

Tako ćemo sa oktobrom dočekati i pravu jesen, sa temperaturama ispod 20 stepeni i nešto češćim pljuskovima.

* Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na području Srbije danas i sutra u svim krajevima biti veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, pa je na snazi narandžasti meteo alarm.

(dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vremenska prognoza: Saznajte šta nas očekuje u septembru!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.