Vučić: Nakon donošenja novog zakona, bogataši će morati da objasne odakle im imovina!

Advertisement

Intervju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine, a nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini tog meseca.

On je prilikom posete fabrici oružja u Velikoj Plani rekao da svi moraju da budu pravilno oporezovani u skladu sa onom što imaju i da će bogataši morati da objasne odakle im to, ukoliko njihova prijavljena primanja za oporezivanje nisu u skladu sa imovinom.

– Ne može neko ko ima prijavljenu platu od 50.000 do 70.000 dinara, da bude veliki gazda koji ima dva poršea, ili dva velika mercedesa i 17 kuća i stanova. To za platu do 80.000 dinara ne može, pa će te morati da objasnite kako ste to stekli – kazao je Vučić.

On je dodao da „ono što možete da objasnite je sve vaše i to je sve u redu, bićemo čak i fleksibilni, ali ono što ne možete da objansite, to znači da ste uzeli na račun države i ja mislim da je to veoma pošteno“ .

Premijer Vučić poručio je da Srbija polako, ali sigurno ide ka smanjenju javnog duga, onako kako je to i planirano sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara u Velikoj Plani, objasnio da je poslednje zabeleženo smanjenje javnog duga, u junu, od 320 miliona evra, kao i neke ranije tvrdnje o njegovom rastu, predstavljaju posledicu oscilacija u kursu evra i dolara.

Javni dug Srbije će, kako je i predviđeno planom sa MMF-om, da raste do kraja 2017, kada će, istakao je Vučić, krenuti silaznom putanjom.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4 komentara na "Vučić: Nakon donošenja novog zakona, bogataši će morati da objasne odakle im imovina!"

  1. zar tajkuni nemaju imovno stanje ko i svaki gradjanin mlogo prosto sta ce ti objasnjenje meni za socijalu sve znaju

  2. Goran Ramovic | 25. jula 2015. u 21:09 | Odgovori

    pa postoje zakoni,..,kakve gluposti..nadlezne inspekcije udju kod tajkuna i sl. ovi su duzni da u odredjenom roku dostave dokaze kako je stecena imovina i posto je to nedokazivo znaju se postupci…oni tim zakonom nameravaju da legalizuju opljackano..

  3. A visoki funkcioneri isto tako sa platom od par stotina € imaju milione !?

  4. i policijski sluzbeniciß

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.