Zavidovići: Na policijsku stanicu bačena eksplozivna naprava, u toku potraga za teroristom! – VIDEO

Advertisement

Napad

Jake policijske snage tragaju za teroristom koji je u Zavidovićima sinoć bacio eksplozivnu naprava na deo zgrade policijske stanice, a istragu je preuzelo Tužilaštvo BiH, jer u napadu ima elemenata terorizma.

Povređenih nije bilo, a sve raspoložive snage policije i specijalnih jedinica tragaju za počiniocem ili više njih. U gradu su u ovom momentu primetne jake policijske snage i bezbednost je podignuta na viši nivo.

Kantonalni policijski komesar Semir Šut kaže da je utvrđeno da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela terorizma i slučaj su preuzeli Tužilaštvo BiH i SIPA, koji će voditi dalju istragu.

[adsenseyu1]

„U dogovoru s Tužilaštvom BiH, formirali smo mešovite policijske timove i imamo potpunu suglasnost u postupanju. Na terenu su naši i pripadnici FUP-a, imamo mešovite policijske timove, koji u potpunosti funkciošu i trenutno se završavaju uviđajne radnje tako da ćemo s nekim operativnim radnjama nastaviti u toku dana. O svemu što bude urađeno javnost će biti upoznata u skladu s procedurama Tužilaštva BiH i policije“, rekao je Šut.

Foto: Printskrin Youtubefoto: Printskrin Youtube

 

Kako javlja Avazov portal, jedna bomba na Policijsku stanicu u Zavidovićima bačena je i preksinoć, ali nije eksplodirala. Bomba je bačena na krov stanice, odakle je spala, a policija ju je ispred stanice pronašla juče oko 16:30 sati.

[adsenseyu1]

Kako je potvrdila portparol MUP ZDK Aldina Ahmić u Zavidovićima je noćas u 00:15 aktivirana nova eksplozivna naprava.

„Nepoznata osoba je oko 00:15 sati bacila eksplozivnu napravu na aneks zgrade Policijske stanice Zavidovići. Povređenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta. Policijski timovi rade na identifikovanju osobe koja je izvršila ovo delo“, navela je ona.

Iz MUP ZDK kažu da će više detalja o događaju biti poznato uskoro.

Prošle nedelje teroristički napad počinjen je u Sarajevu gde je radikalni islamist Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga BiH.

(klix.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zavidovići: Na policijsku stanicu bačena eksplozivna naprava, u toku potraga za teroristom! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.