Bogdan OBRADOVIĆ: Amerikanci napadaju NOVAKA, isto kao što su nekada TESLU!

Advertisement

Intervju

foto: Fonet

Mediji u SAD i Britaniji negativno komentarisali Novaka posle finala US opena samo zato što je tražio medicinski tajm-aut zbog krvarenja palčeva na nozi, a na našeg asa udarila i braća Mekinro.

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na US openu pošto je poražen od Stena Vavrinke sa 3:1 u setovima, a mediji iz Amerike, Velike Britanije i Australije prednjače u negativnim komentarima na račun najboljeg tenisera sveta.

Problem je nastao kad je Đoković tražio medicinski tajm-aut, sredinom poslednjeg seta, i to na parnom gemu (1:3), kad to po pravilima nije dozvoljeno. To se nije dopalo ni Vavrinki, pa je tokom pauze dobacio Noletu:

Nisam znao da su se pravila promenila!

[adsenseyu5]

Naš as mu je iskreno uzvratio:

Sten! Čoveče, jedva stojim na nogama! Izvini!

Vavrinka je posle toga samo klimnuo glavom.

Njihov kratki dijalog bio je povod da se zapadni novinari obruše na Novaka Đokovića. U komentarima na društvenim mrežama nazvan je folirantom i čovekom koji uvek traži medicinski tajm-aut kad gubi. Pojedini strani novinari dopustili su sebi da ga nipodaštavaju komentarima poput „Novak pet minuta posle odmora trči kao Jusein Bolt“ ili „Srbin skače poput gazele“…

Pogledajte šta je NOVAK rekao VAVRINKI kada je uzeo medicinski tajm-aut – VIDEO

Najoštriji u kritikama bila su braća Mekinro, Džon i Patrik:

– Ovo je kompletno kršenje pravila. Sudije moraju da urade nešto povodom ovoga, ali izgleda da nemaju hrabrosti – govorila su braća Mekinro, a potom ironično i zajedljivo dodali:

– Novak bi mogao da uzme odvojen tajm-aut za oba palca!

[adsenseyu1]

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže da Novak Đoković doživljava istu sudbinu koju je proživeo srpski velikan i naučnik Nikola Tesla.

– Teško im je da priznaju da u njihovom sportu postoji neko bolji od njih! Ovi napadi i histerija na Novaka Đokovića traju godinama, samo su izgleda kulminirali sada u Njujorku. Prvi put ću reći – Novak doživljava sudbinu Nikole Tesle! Kao vrhunskog naučnika satanizovao ga je Edison, a sad po istom šablonu sve to rade Đokoviću.

Obojica su velikani i obojica su na meti napada iste politike – u dahu je rekao Obradović za Kurir.

Budite prvi sa komentarom na članku "Bogdan OBRADOVIĆ: Amerikanci napadaju NOVAKA, isto kao što su nekada TESLU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.