NISU ZNALI ŠTA IM JE: Ovih 6 veličanstvenih karijera je uništila SIDA

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Prvi decembar se svuda u svetu obeležava kao Svetski dan borbe protiv side.

Zahvaljujući medicinskom napretku, danas sa HIV virusom može znatno duže i kvalitetnije da se živi, u odnosu na vreme kada se on tek pojavio i kada niko nije imao hrabrosti ni da se testira, a kamoli da javno prizna da ima AIDS.

[adsenseyu5]

Od ove bolesti preminule su mnoge poznate ličnosti, a većina njih nije imala pojma šta se dešava sa njihovim telom i zašto se osećaju toliko loše.

1. Fredi Merkjuri
Muzičar je prva svetska zvezda za koju je javnost saznala da je preminuo od side. Imao je svega 45 godina, a samo nekoliko dana pred smrt izdao je iskreno javno saopštenje o svom zdravstvenom stanju.

2. Rok Hadson
Za jednog od najboljih glumaca svih vremena svi su znali da je homoseksualac. Iako nikada nije javno priznao svju seksualnu orijentaciju, 1985. godine otkrio je da boluje od side. Preminuo je svega 3 meseca nakon priznanja.

[adsenseyu1]

3. Entoni Perkins
Glumac koji će zauvek ostati upamćen po ulozi u filmu Psiho, bio je biseksualac, a preminuo je od upale pluća 1992. godine, koja je bila posledica virusa side.

4. Artur Eš
Artur Robert Eš Džunior bio je najbolji američki teniser, a sidom se zarazio nakon operacije srca, preko transfuzije krvi. Javnost dugo nije znala šta se dešava sa Ešom, koji je krio svoju bolest zbog ćerke, koja je tada imala samo dve godine. Preminuo je 1993. godine, kao i Entoni Perkins, od upale pluća izazvane sidom.

5. Ivan Vdović
Prva registrovana HIV pozitivna osoba na prostorima bivše Jugoslavije bio je bubnjar grupe EKV, Ivan Ivica Vdović. Preminuo je u 31. godini.

[adsenseyu1]

6. Đija Karangi
Najpoznatiji supermodel sedamdesetih i ranih osamdesetih bila je zavisnik od heroina. To je upropastilo njenu karijeru, a nedugo potom saznala je i da boluje od side. Preminula je u 26. godini od ove opake bolesti.

(Skandalozno.rs, Izvor: stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NISU ZNALI ŠTA IM JE: Ovih 6 veličanstvenih karijera je uništila SIDA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.