Ovi „istiniti“ FILMOVI su nas, ustvari, LAGALI! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

foto: Youtube Printscreen

Filmovi zasnovani na istinitim pričama su najčešće pretendenti na Oskara, a mnogi svoj status veštački prave i varaju svetsku javnost.

Evo liste filmova koji su nas lagali:

1. „Povratnik“

„Povratnik“ je priča o Hjuu Glasu koji traži osvetu zato što mu je ubijen sin… upravo nas tu film laže, jer Hju nije ni imao sina.

[adsenseyu5]

2. „Titanik“

 

Na kraju „Titanika“, kada brod već tone vidimo posadu koja panično i surovo pokušava da spase putnike. U stvarnosti je posada do kraja dala sve od sebe da se što više ljudi ukrca na čamce za spasavanje, a mnogi su se žrtvovali i potonuli zajedno sa brodom.

3. „Fargo“

 

Film se otvara porukom – „Događaji opisani u filmu desili su se 1987. godine u Minesoti. Na zahtev preživelih imena su promenjena, ali je sve ostalo sirova istina.“ Iako su film režirali braća Koen, poznati po uvrnutim idejama, svi su poverovali u ovu izmišljotinu.

4. „Stiv Džobs“

 

U filmu je Stiv prikazan kao genijalni spasilac „Epla“, iako ju je u stvarnosti umalo uništio. Kada se vratio u firmu, dobio je deonice u vrednosti od 1.5 miliona dolara koje je prodao, što je drastično smanjilo vrednost Epla na berzi.

[adsenseyu2]

5. „Most Špijuna“

U filmu je sporni Geri Pauers zatočen i mučen. Istina je da je bio zatvoren, ali su ga Rusi tretirali s poštovanjem. Kaznu je provodio čitajući i štrikajući.

6. „Gladijator“

 

U filmu Maksimus u areni ubija tiranina, rimskog cara Komoda. U stvarnosti je Komod stradao u kadi, a ubio ga je rob po imenu Narcis. Pored toga, Komoda je narod izrazito voleo, a vladao je čak 13 godina.

[adsenseyu1]

7. „Hrabro srce“

 

U filmu plemeniti Vilijem Volas farba lice plavom bojom, iako je ta praksa 1000 godina starija od tadašnjih istorijskih okolnosti. Takođe, Škoti u to vreme nisu nosili kiltove, a Vilijem je važio za izrazito surovog pobunjenika, o vezi sa budućom kraljicom Engleske da i ne govorimo, jer se nikada nisu ni ugledali.

8. „Blistavi um“

 

Kada je u filmu Džon Neš dobio Nobelovu nagradu, iskoristio je priliku da govor posveti svojoj supruzi. U stvarnosti mu nije dozvoljeno da govori zbog izrazito antisemitističkih stavova.

9. „Amadeus“

 

U filmu je Salijeri ljubomoran na Mocarta, a potom odgovoran za njegovu smrt. Stvarnost je potpuno suprotna; bili su prijatelji, a Salijeri mu se divio.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Cracked)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovi „istiniti“ FILMOVI su nas, ustvari, LAGALI! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.