Selektor Hrvatske Aca Petrović: Ubili smo Boga u Teodosiću!

Advertisement

Intervju

foto: AP/Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović nastaviće da vodi nacionalni tim naših komšija, jer se predomislio nakon što je po završetku Olimpijskih igara i eliminacije od Srbije rekao “moj put je gotov”.

Posle odmora i nekoliko prespavanih noći, promenio je odluku.

Aca “Trica” je o svom statusu, ali i o usponu hrvatske reprezentativne košarke ovog leta, “hladne glave” pričao za medije u njegovoj domovini.

[adsenseyu5]

Naravno, nezaobilazna tema bio je poraz od Srbije u četvrtfinalu Igara u Riju, koji je najteže pao upravo selektoru iako je javnost i sam plasman u Brazil videla kao veliki uspeh posle mnogo “praznih” godina.

– Percepcija nas unutra bila je da možemo. Posebno jer smo krenuli u seriju skidanja velikih “skalpova”, iako svesni naših mana. Imali smo Ukića na pleju i igru bez pleja, jer solucija sa Stipčevićem nije prolazila. No znali smo da možemo protiv bilo koga. Da smo se suprotstavili i Amerikancima, mi bismo krenuli u tu utakmicu s nadom da je možemo dobiti – rekao je Petrović i dodao:

[adsenseyu1]

I stoga je taj poraz (od Srbije) teško pao. U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest napadačkih skokova Srbije. Mi smo rešili središnji pik, ubili Boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike!

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Petrović ne menja stav kada je u pitanju suđenje protiv Srbije. Tvrdi: Hrvatska je u tom meču oštećena.

– I opet, vraćam se na to, ne kazujući kako smo imali loše suđenje kontra Srbije. No, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska.

[adsenseyu2]

I još nešto o Srbiji…

Mi smo bili svesni nakon priprema u Kordobi da sa Srbijom možemo, jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trica Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika – tvrdi Petrović.

– Uza sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska pleja, mi smo bili tu, korak do. I zato su, konačno, ljudi to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Nama je trebalo više, tri-četiri dana, meni lično i nešto više da racionalizujem što se dogodilo. No kad se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju uzeti medalju.

Sportski mi je žao, vreme će uraditi svoje, ali ostaće to sve skupa jedno čudo.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

2 komentara na "Selektor Hrvatske Aca Petrović: Ubili smo Boga u Teodosiću!"

  1. Teši se, teši se, nije zabranjeno…..

  2. kaze Aca Petrovic – Da sklonimo u stranu 3. četvrtinu mi smo u 30 min. dobili Srbiju 17 razlike!
    Najbolje mu je odgovorio Aleksandar Sapic: E moj Aco, a da baba ima k…. bila bi deda

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.