Arheolozi pronašli ljudski KOSTUR star 2.000 godina: Nešto slično NIKADA nismo videli!

Ilustracija

foto: Beta

Arheolozi su pronašli ljudski kostur star dve hiljade godina na istom potonulom brodu na kom su u Mediteranu pronašli sofisticirani komad tehnologije, antički satni mehanizam, objavio je časopis “Nature”.

Kostur je pronađen 31. avgusta, a ako iz njega uspe da se odredi DNK, saznaće se i identitet osobe, prenosi taj naučni časopis.

[adsenseyu5]

Iznenađujuće očuvane kosti, koje uključuju deo lobanje, dve kosti ruku, nekoliko rebara i dve butne kosti, mogle bi da otkriju tajnu o poznatom trgovačkom brodu iz prvog veka pre naše ere, koji je verovatno potonuo tokom oluje u blizini grčkog ostrva Antikithera.

Kompjuter star 2.000 godina korišćen za PRORICANJE budućnosti – VIDEO

Grčka vlada treba da da dozvolu za testiranje DNK.

[adsenseyu1]

Taj kostur je redak pronalazak jer tela žrtvi brodoloma često budu odnesena ili ih pojedu ribe, pa retko prežive decenije, a kamoli vekove.

„Ne izgledaju kao kosti stare 2 hiljade godina“, rekao je Brendan Folei, podvodni arheolog sa okeanografskog instituta u Masačusetsu, koji učestvuje u vađenju kostura .

[adsenseyu1]

„Ne znamo ni za šta poput ovoga. Nikad nisam video ništa slično“, dodao je.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Arheolozi pronašli ljudski KOSTUR star 2.000 godina: Nešto slično NIKADA nismo videli!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.