BOSNA: Osmanagić otkrio ogromnu kamenu KUGLU koja je podigla veliku prašinu u naučnim krugovima

Misterija

foto: Facebook/Semir Osmanagić

U blizini mesta Zavidovići u Bosni Semir Osmanagić je otkrio ogromnu kamenu kuglu koja je podigla veliku prašinu u naučnim krugovima. Postavlja se pitanje da li je ova kugla delo prirode ili se radi o do sada nepoznatoj tvorevini izgubljene civilizacije?

[adsenseyu6]

Novinari „Hafington posta“ su o ovim pitanjima porazgovarali sa Osmanagićem, koji tvrdi da je novopronađena kugla možda najveća kamena kugla na svetu. Ona sadrži visok procenat gvožđa i teška je više od 30 tona.

Osmanagić koji za sebe voli da misli da je „bosanski Indijana Džouns“ već promoviše svoje najnovije otkriće, ne čekajući potvrdu naučnika. Ovo za njega nije prvi put da pokušava da razreši misteriju. Slično je tvrdio i za piramidalno otkriće u Visokom, kada je bio uveren da je na tragu „Piramide Sunca„.

Kugla takođe ide u prilog njegovoj teoriji da je podneblje Bosne naseljavala drevna civilizacija koja je vladala visokom tehnologijom ne bi li stvorila najmoćnije geometrijske oblike poput sfere, piramide i kupe.

Niko od naučnika još uvek nije potvrdio njegovu teoriju. “Ima nekih autentičnih nalaza na tom brdu, a čujem da je reč o ostacima iz bronzanog doba, ili možda rimskim.

Spekulacije da se ispod nalaze 12.000 godina stare strukture su potpuna fantazija i svako sa osnovnim znanjem iz arheologije je svestan toga”, izjavio je Entoni Harding, član Evropske asocijacije arheologa za britanski Telegraf.

https://youtu.be/Hxywlb-hhLY

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic, Huffington post)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "BOSNA: Osmanagić otkrio ogromnu kamenu KUGLU koja je podigla veliku prašinu u naučnim krugovima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.