CIA odgonetnula tajnu analizirajući govor: Konačno otkriveno ko je bio Tito! – VIDEO

Advertisement

tito

Predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porekla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, a koji je nedavno objavljen na sajtu američke Centralne obaveštajne agencije.

U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je „navodno“ maternji, ali sa „stranim akcentom“. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

„Samoglasnik ‘i’ isto se izgovara posle mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski verovatno bi obe reči izgovarali sa umekšanim ‘n’.

To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat“, navodi se u analizi.

[adsenseyu1]

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema „jugoslovensko poreklo„.

Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko poreklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosledno tome „uspeh“ u razrešavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

OTKRIVAMO KADA I KAKO JE TITO SAHRANJEN

Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe.

[adsenseyu1]

10 komentara na "CIA odgonetnula tajnu analizirajući govor: Konačno otkriveno ko je bio Tito! – VIDEO"

 1. Ucimo se dok smo zivi, a pravu istnu nikad necemo znati. Za tajnu su se postarali oni koji su tu zaveru i skovali, posto su lansirali bar pet verzija o tome ko je zapravo bio Tito…?

 2. Tito je bio Poljak, zato nam je himna bila ista kao poljska. Bio je katolik i kao takav mrzeo sve sto je Pravoslavno, Srbe pogotovo. Sa papom Jovanom II je bio u super odnosima.

 3. opismeni se…i otrezni se.

 4. Naš Tito je bio austrougarski kaplar, a ne Josip Broz. Josip je bio u zarobljeništvu u Rusiji i tam , kao metelac zajedno radio sa jednim Mađarom iz Budimpešte, kojeg sam lično upoznao i koji mi je to potvrdio. Josip Broz je izgubio dva prsta na ruci, a naš je svirao klavir.Uzgred, rođena sestra je izjavila da naš Tito nije njen brat Josip.

  Priča koju sam čuo u Budimpešti je poduža ali suština je je ista

 5. Tito je spijun,Rusija mu dala jugoslaviju

 6. to je u startu bio eksperiment mogućeg društva,a dotični je imao duplu agendu

 7. Pa gde ste svi bili dok je bio ziv, gde ste bili 1980 kad je umro, pa 11 godina posle toga kad se raspala Jugoslavija….nisam Jugonostalgicar, ali me zabole ko je i sta je bio, sada posle vise od 30 godina otkako je umro…Da ste stvarno hteli da pomognete i uvedete demokratiju u Jugoslaviji VI biste to uradili odavno…sto bi rekao Branislav Nusic u svojoj „Autobiografiji“…“Sad je dockan“…..

 8. горан димитров | 20. juna 2015. u 07:38 | Odgovori

  Шта неког боли она ствар шта је и ко је био Тито,то што причају можда је истина а можда не,макар смо сви живели у заједници,ишли смо где смо хтели,спавали свуда,једном речју имали углед у свету,а шта сада,немамо нигде ништа,не смемо из куће изаћи како треба,све у свему сјебани смо као нација

 9. Sta vas sada dira nek mu je vecna slava i hvala dok je bio ziv sa licnom kartom si mogao svuda a sada samo do suda

 10. Vojvoda Shaman | 20. juna 2015. u 16:39 | Odgovori

  to nije teško saznati ko je. uzmite dnk i proćtajte poreklo

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.