CIA upozorila Vašington: Moguć Treći balkanski rat, PRAVOSLAVCI protiv „velike Albanije“! (INFO)

Advertisement

Ilustracija

Ako SAD i posle terorističkih napada u Kumanovu nastave sa politikom bezrezervne podrške Albancima, ako EU i dalje bude prećutno prelazila preko oživljavanja projekta „velike Albanije“ to bi moglo dovesti do formiranja pravoslavnog saveza Srbije, Grčke, Bugarske i Makedonije, i možda čak i do Trećeg balkanskog rata!

Ovo je zaključak najnovijeg izveštaja CIA o stanju u našem regionu u kome se administracija u Vašingtonu upozorava da bi dalja jaka podrška Albancima gurnula pravoslavce u zagrljaj Rusiji. Analitičari CIA zbog toga predlažu američkim vlastima uravnoteženiji pristup Balkanu.

Obaveštajci u svom izveštaju upozoravaju da je sasvim moguće da Srbija, Grčka, Bugarska i Makedonija sklope pravoslavni savez!

– Američki analitičari pišu da balkanske države, čije su teritorije ugrožene projektom „velike Albanije“, neće sedeti skrštenih ruku i mirno gledati kako im Albanci otimaju teritoriju. Štaviše, uvereni su da će u slučaju nužde Srbi, Grci, Bugari i Makedonci udružiti snage u borbi protiv Albanaca.

[adsenseyu5]

U tom slučaju Balkan bi postao područje nalik Bliskom istoku, a to nikome, pa ni SAD nije u interesu – prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor.

Niko u Vladi nije želeo da komentariše ova saznanja. Na drugoj strani, stručnjaci ocenjuju da je scenario pravoslavnog saveza moguć, ali da bi bio veliki trn u oku zapadu. Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je udruživanje logična reakcija na pokušaj stvaranja „velike Albanije“.

– Ako se savez i desi, ne verujem da bi SAD to mirno posmatrale jer je jasno da su im Albanci miljenici. Srbija je sličan savez imala pre Prvog svetskog rata, kada se sukobila sa Turskom – podseća Vukadinović.

Čedomir Antić, iz Naprednog kluba, naglašava da više od decenije postoji ideja o udruživanju Balkana.

– Čak i kada bi se zaista pokrenula ta ideja, SAD bi to u startu sprečile. Ipak, takav savez bi trebalo da postoji jer bi on opstao i u slučaju da EU propadne.

Čudi me da predsednik Nikolić to nije već pokrenuo kada je pozvan na proslavu Kumanovske bitke.

[adsenseyu1]

(Informator)

15 komentara na "CIA upozorila Vašington: Moguć Treći balkanski rat, PRAVOSLAVCI protiv „velike Albanije“! (INFO)"

 1. tesko da bude istina sve nase borce smo isporucili u hag ili leye ovde po zatvorima

  • ima tu istine oni su to pre rata u hrvatskoj i bosni rekli i u njemačkoj mi se smijali i sprdali se a plan karte koja je bil u novinama sve inscenirano.kako bi drukčije isprobavali naoruzanja i potrosili stare zaliheoni i rusi

  • Ahmet Ibrahimi | 10. jula 2015. u 23:02 | Odgovori

   ma koja je ta budala, plus gladna, da ratuje, pa posle da je izruce nekom sudu u Izmiru, pust oni su sami zakuvali sami neka pojedu to

 2. Milos Ivana Kukulj | 10. jula 2015. u 18:02 | Odgovori

  Iskreno, mislim da Srbiji ne treba nikakav savez da bi obrisali albaniju. Treba samo dobra zaledjina da nas ostatak sveta nedokusuri kao što je bilo 1999.
  Srramota je što druge zemlje prepričavaju istoriju srbije i svih zemalja regiona i ispravljaju je kako im orgovara a i ne znaju gde se nalazimo, niti imaju prestavu o složenosti medjuljudskih odnosa na balkanu i od kog vremena je taj odnos zamršen..

 3. Danilo Vasic | 10. jula 2015. u 21:21 | Odgovori

  MA KAKVO UPOZORENJE.? AMERIKA I RADI NA TOME DA IZAZOVE TAKAV RAT. CIA SAMO IMA ZADATAK DA OBAVESTI ALBANCE DA SLOBODNO KRENU U SUKOB A DA CE AMERIKA DA IH POMOGNE, KAO STO JE POMOGLA I ISLAMSKU DRZAVU I SIRIJI, IRAKU I DRUGIM ZEMLJAMA REGIONA.

 4. Nevidim razloga da se Albanija i Kosovo ne ujedine jer to su dvije suverene drzave i imaju pravo na to….A to sto srbi imaju paranoju to je stvar za psihijatre jer i tako su u srbiji ili psihijatri ili psihopati na visokim pozicijama

  • САМО СЕ ТИ НАДАЈ…И ПАЗИ ДА И АЛБАНИЈА НЕ НЕСТАНЕ…ПА ЋЕШ ВИДЕТИ РАЗЛОГ—ЧОРАВИ ПА ЗАР ТИ НЕ ВИДИШ ДА СУ СЕ У СВЕТУ СНАГЕ ПРОМЕНИЛЕ …АЈДЕ ПРОБАЈТЕ ДА СЕ УЈЕДИНИТЕ

  • Разлог ћеш ускоро видети за неуједињење…

  • MATIĆU U OVOJ IGRI ŠAHA BEZ GRANICA DOBILI STE MAT,NEĆE VAM POMOĆI PSIHJATRI, SLUČAJ JE POODMAKAO U TEŠKOJ FAZI ,ZASTAREO I MUTIRAO U ŠIZOFRENIJU…

  • Vi Hrvati ocete vise ista vase stvoriti,pa da lepo gledate svoja posla a ne nasa 🙂 ?Sta kazes?Pa vi ste toliko jadni da je to vec prosto smesno,samo citam te vase komentare 🙂 sacuvaj Boze pa vi nemate nista,vi ste opsednuti Srbima i jako ste bedni….

  • Pa od čipaca nema većih šizofrena i paranoja ,zamišljaju sebe iznad svih da su jedinsteveni jesu u glupostima ,proterali su svoje komšije iz patološke mržnje .I hitler je mislio da ,može da se širi kako je krenuo ,i završio da su preorali Nemačku rusi i zapadni saveznici.

 5. Matt Matic pobrini se ti svoje da sacuvas a Nas Srbiju vise ostavite da razmisljamo na Nas nacin ….
  Ovako je bilo Ljudi Moji i pre 1 sv rata ovako ce biti i pred 3 sv rat…
  SDB ili ti Sjedinjene Drzave Balkana trebaju da se Ujedine protiv ovakve politike ..
  Balkan je Pravoslavan i ima 50 miliona Pravoslavnih Stanovnika ….
  Podrska Rusije i treba da bude bezrezervna …a u onom slucaju ako usa i nato krenu u tim akcijama da bombarduju Srbiju ili bilo koju zemlju Balkana misli se na Pravoslavnu…do konacnog oslobodjenja ….

 6. добрица | 4. novembra 2015. u 10:27 | Odgovori

  „u tom slučaju Balkan bi postao područje nalik Bliskom istoku, a to nikome, pa ni SAD nije u interesu – prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor.“

  Једно пишу, друго мисле: и те како би им то одговарало, да имају овде наестабилан терен. Прво, продаваће оружије, друго, разлог да и даље војно буду присутни јер преко ових простора им пролази дрога, робље, …

 7. Milan Radaković | 4. novembra 2015. u 13:08 | Odgovori

  Ovo bi se završilo i pored pomoći amerikenjaca šipcima vrlo brzo proterivanjem istih u more. Smučili su se svima svojom retardiranom megalomanijom i idejama zaostalim iza civilizacije 1000 godina.

 8. Miomir Stelenoviä | 8. novembra 2015. u 09:42 | Odgovori

  Amerikanci izgleda da od Kosova i Albanije zele stvore novu Isil koja ce da terorise ceo Balkan, izgleda da im je to u planu da na Balkanu otvore novo zariste.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.