Činjenica o kojoj se u Nemačkoj ćuti: Na katedrali u Drezdenu nalazi se srpski grb uklesan ćirilicom!

Advertisement

Srpski grb u Nemačkoj

Da li su Nemci nastali od Srba ili su ova dva naroda bratska, prosudite sami posle dokaza koje donose mnogi istoričari.

Nemci i Srbi su istorijski duboko vezani, čak i dublje nego što to bilo ko u Beogradu ili Berlinu može i da zamisli. Prema tvrdnjama mnogih srpskih istoričara, ali i onih iz Nemačke Germani su nastali od Srba!

Koliko god vam ova teza bila kao najnovija teorija zavere i one stare krilatice da su Srbi najstariji narod na svetu, pročitajte šta učeni ljudi kažu o ovoj teoriji.

[adsenseyu1]

Da gde ima dima tu je i vatra potvrđuje čak i drevni spomenik kulture koji je pod zaštitom UNESKA u Drezdenu gde ulaz u čuvenu katedralu čuvaju dva vojnika od kojih jedan na štitu nosi srpski grb!

Naime na čuvenoj katedrali u Drezdenu, gradu koji krije mnoge tajne i koji je preživeo mnoge ratove i kulture, krije se najbolje čuvana tajna o kojoj Nemci neće puno da pričaju.

Foto: Flickr/abejorro34

Na samom ulazu u katedralu “Providebtle memor” nalaze se dva kipa, koja predstavljaju stražare i čuvare grada Drezdena (to će vam reći svaki turistički vodič, prilikom obilaska ovog grada). Ipak ono što vam neće niko reći, a neće vam ni pokazati, to je da se na štitu jednog od stražara Drezdena nalazi srpski grb (četiri slova S ispisana ćirilicom).

Ukoliko sami ugledate ovaj grb svi će vam samo odmahnuti rukom i reći to je bio neki njihov simbol.

[adsenseyu1]

U knjizi „Germanija“ (lat. Germania), romanskog senatora i istoričara Publius Kornelius Tacitus (56-117. g. n. ere), tj. na lat. Publius (ili Gaius) Cornelius Tacitus, stoje sledeće njegove reči:

„Sada treba reći nešto o Svebima (čitaj Srbi). Svebi nisu, kao Kati ili Tenkteri, jedno jedino pleme. Oni zauzimaju veću polovinu sve germanske zemlje, ali se dele na različita plemena, koja se različito zovu, i ako sva imaju jedno zajedničko ime Svebi. Njih je lako poznati, jer začešljavaju kosu unatrag i prave od nje čvor. Po tome se razlikuju Svebi od ostalih Germanaca i po tome se kod Sveba, razlikuju slobodni od robova. Ovakav običaj može se naći i kod drugih plemena, bilo zato što su Svebima srodni, …“.

Lužički Srbi u narodnoj nošnji tokom folklornog festivala. Foto: Domowina.sorben.com, Wikipedia

Lužički Srbi u narodnoj nošnji tokom folklornog festivala

Nemac Jirgen Španut, istražujući nemačku istoriju, otkriva srpska groblja na tlu Španije, Nemačke, Portugalije i Bretanje od 3.000 godina pre Hrista.

Francuski arheolog Morle nazvao je to pismo azbuka Glozel, a Jirgen Španut navodi: “Oni koji su izmislili ovo pismo su postavili kamen temeljac naše civilizacije”. On misli da se radi o Filistincima, a po uporedbi sa našom ćirilicom proizlazi da se radi o Srbima.

Lužički Srbi za sebe kažu da su oni iz balkanske Srbije, što potvrđuju nemački istoričari Setgen (Schoettgen) i Krajsih (Kreysig), uzimajući za osnov ista imena ljudi, reka, planina i drugih geografskih pojmova.

Sad sami prosudite, ima li ovde nečega ili su ovo samo nagađanja o Srbima kao nebeskom narodu…

(telegraf.rs)

7 komentara na "Činjenica o kojoj se u Nemačkoj ćuti: Na katedrali u Drezdenu nalazi se srpski grb uklesan ćirilicom!"

 1. Valter Walter Terzic | 30. jula 2015. u 22:20 | Odgovori

  sad napisite pricu o „srpskim“ lastavicama i srpskoj africi…hehe

 2. Valteru ti nsmas pleme tebe je kobila u trku izacila….hehe

 3. vi srbi ,stvarno prelazite sve granice normalnog,…….još malo ,pa će te tvrditi da ste najstariji u svemiru

  • Само се зајебавамо небил’ вас изнервирали. Међутим чињеница је да су у оснивању града учествовали Лужићки Срби и да му је име уствари Дрјежџени, касније германизовано у Дрезден.

  • Ovo je zayebancija.
   Ali vi kad ubijate po svijetu plastičnim explozivima i kad šehidite u ISIL-u ste smrto ozbiljni.

 4. Although Dresden is a relatively recent city of Germanic origin followed by settlement of Slavic peoples,[3] the area had been settled in the Neolithic era by Linear Pottery culture tribes ca. 7500 BC.[4] Dresden’s founding and early growth is associated with the eastward expansion of Germanic peoples,[3] mining in the nearby Ore Mountains, and the establishment of the Margraviate of Meissen. Its name etymologically derives from Old Sorbian Drežďany, meaning people of the forest. Dresden later evolved into the capital of Saxony.

 5. Andja Culjak Prskalo | 31. jula 2015. u 22:21 | Odgovori

  jos ce ispasti da su i Adam i Eva bili sumadinci.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.