Direktor Sberbanke German GREF tvrdi: Bankarski sistem će vremenom izumreti, postojaće samo CENTRALNA BANKA

Advertisement

Ilustracija

Savremeni bankarski sistem će vremenom izumreti, a klijenti će otvarati račune u direktno u Centralnoj banci, smatra direktor Sberbanka German Gref.

„Sve funkcije su apsolutno postepeno zamenjive algoritmima… Oni mogu da dovedu do toga da se bankarski sistem dovede na jedan nivo, odnosno na Centralnu banku – to je sve.

Svi otvaramo račune u Centralnoj banci, a ostalo je stvar tehnike. Ja sebe pripremam za takvu budućnost“, izjavio je Gref nastupajući u Skolkovu.

[adsenseyu1]

„Ne verujem da će na sahranu bankarskog sistema doći mnogo ljudi… Ne znam ljude koji mnogo vole banke“, dodao je Gref i priznao da ih ni sam ne voli.

Direktor Sberbanke predskazao je i kraj bankarskih kartica – to je anahronizam koji će, prema njegovim rečima, ubiti nove tehnologije.

On je rekao da Sberbanka sada koristi tehnologiju skeniranja dlana, kao i da radi na tehnologijama raspoznavanja glasa i lica.

[adsenseyu1]

„Kada budemo mogli da vas identifikujemo drugačije, karta neće biti potrebna“,rekao je Graf.

Prema njegovom mišljenju, prošla godina bila je prelomna: vek IT-a smenio je vek u kojem će glavno biti umeće da se skupljaju i analiziraju informacije.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92, Sputnik, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Direktor Sberbanke German GREF tvrdi: Bankarski sistem će vremenom izumreti, postojaće samo CENTRALNA BANKA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.